BirdLife Suomi Harjalintu. Kuva: Jorma Tenovuo.  
Järjestö
Liity tai tue
Tapahtumat
Tiedotteet
Lintuhavainnot
Linnut ja harrastus
Suojelu ja tutkimus
Julkaisut ja tuotteet

Lintuvaruste-kauppa
BirdLife International

på svenska
in English

BirdLife Suomi ry
Annankatu 29 A 16
00100 Helsinki
puh. (ark. klo 10–15)
09 4135 3300
fax 09 4135 3322
toimisto@birdlife.fi
Henkilöstö
Osoitteenmuutos

 
BirdLife International

BirdLife International on maailman suurin ympäristöjärjestöjen verkosto ja johtava linnustonsuojelun asiantuntija. BirdLife Suomi on yksi järjestön 121 partnerista. Maailmanlaajuisesti BirdLifella on 13 miljoonaa henkilöjäsentä tai tukijaa.

BirdLife Suomen suojelutoiminnan yhtenä tavoitteena on BirdLife Internationalin suojeluohjelmien ja tavoitteiden edistäminen Suomessa. Suomen kannalta tärkeimmät ohjelmat ovat tärkeiden lintualueiden kartoitus ja suojelu (Important Bird and Biodiversity Areas eli IBA), elinympäristön suojeluohjelmat sekä uhanalaisten lajien suojeluohjelmat.

BirdLife Internationalille välitetään tietoja Suomesta sekä uhanalaisten lintujen että tärkeiden lintupaikkojen suojelutyöhön. EU-asioissa BirdLife Suomi tekee yhteistyötä BirdLife Internationalin Brysselin toimiston kanssa, joka valvoo myös keskeisten suojelusopimusten voimassaoloa ja toteutumista Suomessa. BirdLife Suomi osallistuu aktiivisesti BirdLife Internationalin Euroopan metsäryhmän ja maataloustyöryhmän toimintaan.

BirdLife Suomi toimii myös Suomen rajojen ulkopuolella yhdessä muiden BirdLife-järjestöjen kanssa. Ugandassa selkälokkien tärkeimmällä kerääntymisalueella Munyanyangenjärvellä on jo vuosia seurattu selkälokkeja sekä muun muassa rakennettu opastuskeskus, jossa ympäristöasioihin käy vuosittain tutustumassa satoja koululaisia.

2000-luvun alussa BirdLife Suomi toteutti Etiopian Bergan alueen kosteikkojen suojeluhankkeen, jolla autettiin maailmanlaajuisesti äärimmäisen uhanalaista pilkkarääkkiäistä, jolla tunnetaan koko maailmasta vain kaksi pesimäaluetta. BirdLife Suomi on myös tuottanut kaikkien Kyproksen koulujen luokkiin julisteet, jossa kerrotaan pikkulintujen pyynnin vahingollisuudesta ja laittomuudesta.

BirdLife Suomi maksaa jokaisesta henkilöjäsenestä BirdLife Internationalille jäsenmaksuna 1 dollarin. BirdLife Suomen jäsenmaksut käytetään BirdLife Internationalin kansainvälisten suojeluhankkeiden tukemiseen.