BirdLife Suomi Linturetkellä. Kuva: Lauri Hänninen.  
Järjestö
Liity tai tue
Tapahtumat
Tiedotteet
Lintuhavainnot
Linnut ja harrastus
Suojelu ja tutkimus
Julkaisut ja tuotteet

Lintuvaruste-kauppa
BirdLife International

på svenska
in English

BirdLife Suomi ry
Annankatu 29 A 16
00100 Helsinki
puh. (ark. klo 10–15)
09 4135 3300
fax 09 4135 3322
toimisto@birdlife.fi
Henkilöstö
Osoitteenmuutos

 
Tunnista ja havaitse 100 lintulajia
Montako lintulajia sinä tunnistat?
Haluaisitko oppia tunnistamaan enemmän?

Tunnista 100 lintulajia -kampanjan tavoitteena on lintuharrastuksen ja luonnon tuntemuksen lisääminen sekä maamme upean luonnon juhlistaminen. Samalla tavoitellaan sitä, että mahdollisimman moni suomalainen havaitsee sata lintulajia Suomen itsenäisyyden juhlavuonna 1.1.–31.12.2017. Haasteeseen voi osallistua kuka tahansa.

Suomessa pesii noin 250 lintulajia, ja kaikkiaan on havaittu runsaat 470 lajia, joten sata lajia vuodessa on sopiva tavoite: ei mahdoton, muttei ihan helppo. Kampanja on oivallinen tapa kartuttaa omaa lintulajien tunnistustaitoa, esimerkiksi osallistumalla paikallisten lintuyhdistysten järjestämille retkille.

Kampanjassa ei kilpailla lajien määrällä, vaan mahdollisimman monen toivotaan tunnistavan ja havaitsevan vähintään sata lajia. Näin aktiivisemmat harrastajat voivat oman rajapyykkinsä hoidettuaan siirtyä kannustamaan ja auttamaan vähemmän aktiivisia. Saammeko yhdessä tuhannelle ihmiselle sata lajia? Tai kymmenelle tuhannelle?

OPI TUNTEMAAN: esittelemme joka viikko kaksi uutta lintulajia – vuoden aikana yhteensä 100 lajia.

BirdLife kokoaa tietoja kampanjan etenemisestä. Myöhemmin tälle sivulle tulevalla lomakkeella voit ilmoittaa, kun olet tunnistanut ja havainnut 100 lintulajia vuonna 2017.

Havainnoinnin avuksi voit tulostaa itsellesi rastitettavan lomakkeen, johon on koottu 150 helpoimmaksi ajateltua lajia: