BirdLife Suomi Linturetkellä. Kuva: Lauri Hänninen.  
Järjestö
Liity tai tue
Tapahtumat
Tiedotteet
Lintuhavainnot
Linnut ja harrastus
Suojelu ja tutkimus
Julkaisut ja tuotteet

Lintuvaruste-kauppa
BirdLife International

på svenska
in English

BirdLife Suomi ry
Annankatu 29 A 16
00100 Helsinki
puh. (ark. klo 10–15)
09 4135 3300
fax 09 4135 3322
toimisto@birdlife.fi
Henkilöstö
Osoitteenmuutos

 
Tornien taiston 2016 säännöt

 1. Tarkoitus ja henki
  Tornien taiston tarkoituksena on viettää mukava lintupäivä ja tehdä lintuharrastusta tunnetuksi leikkimielisen kilpailun avulla. Osallistumismaksuilla kerätään varoja heinäkurpan suojeluun (rahankeräyslupa).
 2. Kilpailuaika
  Taisto kisataan lauantaina 7.5.2016 klo 5–13.
 3. Osanottajat ja ilmoittautuminen
  Tornien taistoon voivat osallistua kaikki halukkaat. Joukkueessa on 3–8 henkilöä, mutta joukkueen ulkopuolista apua lintujen etsimisessä saa käyttää vapaasti. Ilmoittautuminen alkaa 22.3. klo 12.00 ensisijaisesti Tornien taiston verkkosivuilla. Jos et pysty ilmoittautumaan verkkolomakkeella, voit soittaa BirdLife Suomen toimistoon, puh. 09 4135 3300 (arkisin klo 10–15). Osallistumismaksu (10 euroa/joukkueen jäsen) maksetaan viiden päivän kuluessa ilmoittautumisesta oma-aloitteisesti (emme lähetä laskua) BirdLife Suomen tilille Danske Bank FI76 8000 1502 0958 06. Joukkueen osalistumismaksu maksetaan yhdellä kertaa ja viestiksi merkitään Tornien taisto/joukkueen nimi. Ilman maksettua osallistumismaksua torni vapautuu muille joukkueille varattavaksi.
 4. Kilpailualue
  Kilpailualueena on joukkueen ilmoittama lintutorni. Ainoastaan tornista havaitut lajit voidaan laskea. Hyväksyttyjä torneja ovat muun muassa kiinteät lintutornit, lintulavat, vesitornit, hyppyrimäen tornit, lennonjohtotornit ja näkötornit. Asuinrakennuksen katto ei käy. Jos olet epävarma: rakennelman pitää olla kiinteä torni.
 5. Lintulajien määrittäminen
  Vähintään kahden joukkueen jäsenen on havaittava ja tunnistettava laji, jotta se voidaan laskea. Lajien lisäksi hyväksytään laajemmat määritykset, joihin ei sisälly muita havaittuja lajeja (esim. käpylintulaji, jos määritettyjä käpylintuja ei ole nähty). Vangittuja, kesytettyjä tai tarhattuja lintuja ei hyväksytä. Nauhureita, pillejä tai muita teknisiä houkuttimia ei saa käyttää.
 6. Tulosten ilmoittaminen
  Joukkueen tulos ilmoitetaan BirdLife Suomelle välittömästi kisan päätyttyä klo 16 mennessä. Ilmoitusohjeet päivitetään ennen tapahtumaa.
 7. Tulosten julkistaminen
  Tornien taiston tulokset julkaistaan Tornien taiston verkkosivuilla tapahtumapäivän iltana klo 18 mennessä.
 8. Palkinnot
  Kaikkien osallistuneiden joukkueiden kesken arvotaan lahjakortti BirdLife Suomen Lintuvarusteeseen.