Yhdessä lintujen puolesta

Suojelu ja tutkimus

BirdLifen tehtävänä on lintujen ja luonnon monimuotoisuuden suojelu. Suojelutyön rinnalla BirdLife tekee tutkimusta ja seurantaa, jotta tietomme lintujen, lintupaikkojen ja lintujen elinympäristöjen tilasta on mahdollisimman korkealaatuista ja ajantasaista. Tavoitteenamme on:

  • estää lintulajien sukupuutot
  • edistää lintujen hyvinvointia
  • huolehtia tärkeistä lintualueista ja lintujen elinympäristöistä
  • auttaa muuta luontoa lintuja suojelemalla
  • varmistaa lintujen huomiointi osana kaikkea ihmistoimintaa
 [news]
16.2.2017

Lintulaskijat kokoontuivat Mikkelissä 11.–12.3.

Luonnontieteellisen keskusmuseon ja BirdLife Suomen järjestämään neljänteen laskijatapaamiseen osallistui 25 henkilöä. Viikonloppuna kuultiin monipuolisia esityksiä laskentojen merkityksestä linnustonsuojelussa ja tieteessä niin paikallisyhdistystasolla kuin kansallisesti ja kansainvälisesti. Vuoden lintulaskijaksi valittiin Markku Ukkonen.

Lue lisää »
suojelu-ja-tutkimus
27.4.2016

Merimetso ei ole vaikuttanut kalakantoihin

Merimetson runsastuminen ei ole vaikuttanut kalakantoihin. Uuden tutkimuksen mukaan kuhan ja ahvenen kannat ovat kasvaneet merimetson runsastumisesta huolimatta.

Lue lisää »
16.2.2017

Suomalaiset räyskät satelliittiseurannassa

BirdLife on mukana tutkimuksessa, jossa kerätään tietoa suomalaisten räyskien liikkeistä. Tutkimuksessa asennetaan gps-paikantimia Suomen etelä- ja länsirannikolla pesiville räyskille. Hankkeen sivuilla seurataan kahden räyskän muuttomatkaa.

Lue lisää »

BirdLife Suomi ry
Annankatu 29 A 16
00100 Helsinki

puh. 09 4135 3300 (ark. klo 10–15)
toimisto@birdlife.fi

Osoitteenmuutos

Henkilöstön yhteystiedot

Yhdistyspalvelut

BirdLife Suomi ry on lintujen suojelu- ja harrastusjärjestö, joka edistää luonnon monimuotoisuuden säilymistä. BirdLife Suomi on osa BirdLife International -järjestöä, joka on maailman suurin ympäristöjärjestöjen verkosto.

cropped-birdlife_logo_square.png