Tornien taisto

Tornien taisto Siuntion Tjusträskillä. Kuva: Jan Södersved

Kevään suuri lintutornitapahtuma!

Tornien taisto on BirdLife Suomen järjestämä leikkimielinen kilpailu, jossa lintutornista pyritään havaitsemaan mahdollisimman monta lintulajia kahdeksassa tunnissa. Samalla tehdään lintuharrastusta tunnetuksi ja osallistumismaksuilla kerätään varoja linnustonsuojeluun. Tornien taisto järjestetään vuosittain toukokuun alussa, ja siihen voi osallistua kuka tahansa. Kerää oma joukkue tai tule vierailemaan kisaan osallistuvissa lintutorneissa.

Seuraava Tornien taisto käydään lauantaina 6.5. klo 5–13. Ilmoittautuminen on alkanut.

Kerää joukkue ja osallistu!

Tornien taistoon voivat osallistua kaikki halukkaat missä tahansa Suomen yli 400 lintutornissa. Hyväksyttyjä torneja ovat muun muassa kiinteät lintutornit, lintulavat, vesitornit ja näkötornit. Asuinrakennuksen katto ei käy.

Joukkueen koko on 3–8 henkilöä. Osallistumismaksuilla (10 e / joukkueen jäsen) tuetaan tänä vuonna uhanalaisen heinäkurpan suojeluhanketta. Kaikkien osallistuneiden joukkueiden kesken arvotaan lahjakortti BirdLife Suomen Lintuvarusteeseen.

Lähde linturetkelle!

Yleisö on tervetullut vierailemaan kaikissa Tornien taistoon osallistuvissa torneissa! Useiden tornien lähiympäristössä järjestetään lisäksi avoin lintuopastus klo 10. Retkille on vapaa pääsy.

  • Julkaisemme tässä ennen tapahtumaa listan torneista, joilla järjestetään lintuopastus klo 10.