Lintulive: Halias

Seuraa kameran live-kuvaa Suomen mantereen eteläisimmästä pisteestä, Hangon Tulliniemestä.

Päivällä kamera kääntyy automaattisesti, yöllä kamera ei liiku. Kuvassa ei ole ääntä. Kommentointikenttään oikealla (mobiilissa sivun alareunassa) voit kirjoittaa, jos olet havainnut mielenkiintoisia luontotapahtumia. Kamera on sijoitettu paikalla toimivan lintuaseman katolle.

 

Hangon lintuasema

Helsingin Seudun Lintutieteellisen Yhdistyksen Tringan ylläpitämä Hangon lintuasema eli Halias sijaitsee Suomen mantereen eteläisimmässä pisteessä Hankoniemen kärjessä. Vuonna 1979 perustetulla asemalla tutkitaan ja seurataan lintuja sekä perehdytetään kaikenikäisiä luonnonystäviä lintuharrastukseen ja suojelutyöhön. Lintujen havainnoinnista ja rengastuksesta vastaavat vapaaehtoiset lintuharrastajat.

Syksyisin Haliaksella voi nähdä tiaisten ja peippojen massiivisia muuttoja, ja hyvinä vaellusvuosina myös tikkoja, närhiä ja pähkinähakkeja. Tänä syksynä lintuasemalla on laskettu muuttavia kuusitiaisia enemmän kuin koskaan ennen.

Tulliniemeen kärkeen pääsee luontopolkua kävellen, mutta asemavierailuista on sovittava erikseen asemanhoitajien kanssa.

 

Tue BirdLifen toimintaa

 

Videotallenteita livekameroista