Lintulive: Lokkisaari


Kameran live-kuva seuraa erittäin uhanalaisen selkälokin ja muiden lintusaaren lintujen kevättä ja kesää Selkämeren alueella. Kamera siirrettiin Merenkurkusta uuteen paikkaan toukokuun loppupuolella.

Kamera kääntyy automaattisesti ja näyttää saarta eri puolilta. Yöllä kamera ei liiku ja kuva on mustavalkoinen. Äänet saat päälle klikkaamalla ruudun alaosassa olevaa kaiutinkuvaketta. Oikealla (mobiilissa sivun alareunassa) olevaan kommentointikenttään voit kirjata kuvassa näkyviä mielenkiintoisempia havaintoja.

Kamera liittyy tutkimukseen, jossa selvitetään selkälokin ekologiaa ja pesimämenestystä. Samalla voidaan selvittää saaren muiden lajien pesintää sekä valvoa pesimäluotoa ilkivallalta. Kamera johduttiin siirtämään Merenkurkusta, koska siellä olevassa saaressa on kettu, minkä takia linnut jättävät pesimättä.

Tutkimushankkeessa on käytössä yhteensä kuusi tutkimuskameraa. Kameroita on meri- ja järvialueella. Kameroiden asentamiseen on saatu Varsinais-Suomen ELY-keskuksen lupa. Tutkimuksesta vastaa lokkiasiantuntija Risto Juvaste.

 

Tue BirdLifen lintukameroita

 

Lisää selkälokista:
Lisää merimetsosta: