Heikki Helle

Lintuvesiasiantuntija

Heikki Helle

Olen reilu nelikymppinen lintuharrastaja ja luonnonystävä Jyväskylästä. Lähtöisin olen Lapista, mutta jo yli puolet elämästäni olen viettänyt Keski-Suomessa. Lintuja olen harrastanut viisivuotiaasta lähtien. Nykyisin lintuharrastukseni on lähes pelkästään rengastusta, mutta myös lähiluonnon ihmettelyä lasten kanssa.

Biologiksi (FM) olen valmistunut Jyväskylän yliopistosta 2008, ja sittemmin olen työskennellyt pitkään yliopistolla, hanketöissä luonnon monimuotoisuuteen, riistaan ja vesiensuojeluun liittyvissä aihepiireissä sekä jonkun verran myös ympäristökonsultoinnin parissa omassa osuuskuntayrityksessä. Järjestötehtävissä olen toiminut Keski-Suomen Lintutieteellisen Yhdistyksen hallituksessa 2009–2019, joista viimeiset kuusi puheenjohtajana. Tällä hetkellä jäähdyttelen yhdistysaktiiviuraani KSLY:n tiedotustehtävissä ja suojelutoimikunnassa.

BirdLifessa työskentelen määräaikaisissa hanketöissä kehittämässä häirintävapaata levähdysalueverkostoa turvaamaan muuttavien vesilintujen mahdollisuuksia tankkaukseen ennen syysmuuttoa. Hanke toteutetaan BirdLife Suomen ja Suomen Metsästäjäliiton yhteistyönä. Levähdysalueverkoston kehittäminen on osa Maa- ja metsätalousministeriön rahoittamaa SOTKA-hanketta, jonka tarkoituksena on parantaa taantuneiden riistavesilintujen elinoloja.