Lintuvisa

Telkkä. Kuva: Hannu Eskonen

Lintuvisa lintujen tunnistuskilpailu kouluille ja oppilaitoksille

Lintuvisan tarkoitus on innostaa lapsia ja nuoria luonto- ja lintuharrastuksen pariin ja lisätä heidän luontotuntemustaan.

Lintuvisassa tutustutaan lintulajien tunnistamiseen. Tarjoamme maksuttomat materiaalit, joiden avulla opettaja voi järjestää Lintuvisan yhdelle luokalle, koko luokkatasolle tai vaikka koko koululle, jolloin selviää kuka tai ketkä ovat koulun parhaita lintutuntijoita. Lintuvisassa on neljä sarjaa: 1–3 lk, 4–6 lk, 7–9 lk ja avoin sarja.

Tarkoituksena on ensin opetella yhdessä lintuja ja niiden tuntomerkkejä ja pitää sitten varsinainen tunnistuskilpailu. Kunkin luokan parhaille voi halutessaan järjestää luokkakohtaisen karsinnan jälkeen myös koulun oman loppukilpailun, tai saman kunnan koulujen kesken voidaan sopia kunnallisesta loppukilpailusta. Lintuvisan kilpailu- ja harjoitusmateriaaleja voi käyttää luokassa lintujen opetuksessa myös ilman kilpailua.

Tuhansia koululaisia

Lintuvisa on lähtöisin Limingan kunnan ympäristöstä, jossa Lintuvisaa on kisattu jo vuodesta 2012 lähtien. Vuonna 2018 Lintuvisaan osallistui kouluja Limingan lisäksi myös Lumijoen, Tyrnävän, Kempeleen, Oulun ja Oulunsalon kunnista. Yhteensä Lintuvisan piirissä on jo tuhansia koululaisia. Limingan ja lähikuntien alueellinen loppukilpailu käydään vuosittain huhtikuun lopussa Liminganlahden luontokeskuksessa.

Tänä keväänä tarjoamme Lintuvisan materiaalit opettajien käyttöön missä tahansa Suomessa, vapaavalintaisella aikataululla. Tavoitteena on tulevina vuosina järjestää alueellisia loppukilpailuja muissakin maakunnissa Liminganlahden mallin mukaisesti.

Lue lisää