Lintuvisa

Telkkä. Kuva: Hannu Eskonen

Lintuvisa lintujen tunnistuskilpailu kouluille ja oppilaitoksille

Lintuvisan tarkoitus on innostaa lapsia ja nuoria luonto- ja lintuharrastuksen pariin ja lisätä heidän luontotuntemustaan.

Lintuvisassa tutustutaan lintulajien tunnistamiseen. Tarjoamme maksuttomat materiaalit, joiden avulla opettaja voi ensin opettaa lintujen tunnistusta oppilaille ja järjestää sitten projektin huipennukseksi Lintuvisan, jolloin selviää kuka tai ketkä ovat luokan tai koulun parhaita lintutuntijoita. Lintuvisassa on neljä sarjaa: 1–3 lk, 4–6 lk, 7–9 lk ja avoin sarja.

Tarkoituksena on ensin opetella yhdessä lintuja ja niiden tuntomerkkejä ja pitää sitten varsinainen tunnistuskilpailu. Halutessa voidaan luokkakohtaisen kilpailun jälkeen järjestää myös koulun oma loppukilpailu, tai saman kunnan koulujen kesken voidaan sopia kunnallisesta loppukilpailusta.

Lintuvisan kilpailu- ja harjoitusmateriaaleja voi käyttää luokassa lintujen opetuksessa myös ilman kilpailua.

Tuhansia koululaisia

Lintuvisa on lähtöisin Limingan kunnan ympäristöstä, jossa Lintuvisaa on kisattu jo vuodesta 2012 lähtien. Vuonna 2019 Lintuvisaan osallistui kouluja Limingan lisäksi myös Lumijoen, Tyrnävän, Kempeleen, Oulun ja Oulunsalon kunnista. Yhteensä Lintuvisan piirissä on jo tuhansia koululaisia. Limingan ja lähikuntien alueellinen loppukilpailu käydään vuosittain huhtikuun lopussa Liminganlahden luontokeskuksessa.

Tarjoamme Lintuvisan materiaalit opettajien käyttöön missä tahansa Suomessa, vapaavalintaisella aikataululla. Tavoitteena on tulevina vuosina järjestää alueellisia loppukilpailuja muissakin maakunnissa Liminganlahden mallin mukaisesti.

Lue lisää

Tutustu Lintuvisan demoversioon

Alla voit tutustua Lintuvisan tunnistuskilpailun lyhyeen demoversioon. Varsinaiset tunnistuskilpailut sisältävät pidemmän sarjan kysymyksiä.

(HUOM: Demovisa kertoo lopuksi oikeat vastaukset, mutta varsinaisessa kisassa tätä ominaisuutta ei ole, vaan opettaja kokoaa tulokset.)

Lintuvisa-demo

Tämä on Lintuvisan demoversio. Tällä voit kokeilla Lintuvisan toimintaa käytännössä. Valitse vaihtoehdoista se lintu, jonka näet kuvassa.

Visan jälkeen kysytään nimeä ja sähköpostia. Kirjoita oma sähköpostiosoitteesi, niin saat tuloksesi.

Onnea visaan!

1 / 5

Mikä lintu on kuvassa?

2 / 5

Mikä lintu on kuvassa?

3 / 5

Mikä lintu on kuvassa?

4 / 5

Mikä lintu on kuvassa?

5 / 5

Mikä lintu on kuvassa?

Aidossa Lintuvisassa oppilas kirjoittaa näihin kohtiin oman nimensä ja opettajan sähköpostiosoitteen, jolloin opettaja saa kunkin oppilaan tulokset.

Kirjoita oma sähköpostiosoitteesi, niin näet minkälaisen viestin visa lähettää.

Your score is