Merja Taiminen-Vähätalo

Taloussihteeri

Merja Taiminen-VähätaloHoidan talouteen liittyviä erilaisia tehtäviä. Maksan laskut, lasken palkat sekä teen kirjanpidon ja tilinpäätöksen. Paikalla olen vain yhden päivän viikossa, joten minuun kannattaa tarvittaessa ottaa yhteys sähköpostitse.

Luonnossa olen liikkunut pienestä pitäen, mutta linnuista kiinnostuin vasta lukiossa. Tutuiksi ovat tulleet vuosien varrella useampikin lintuasema ja havaintopaikka. Ennen opiskeluja vietin ikimuistoiset syksyn 1984 Rönskillä ja kevään 1985 Lågsilla. Ensimmäiset havaintoni kirjasin 1982 ja tähän asti viimeiset 1995. Tämän jälkeen olen vain nauttinut linnuista. Perheeni koostuu miehestäni lintumies ja tutkija Anssi Vähätalosta sekä upeista pojistamme Leosta (s. 2001) ja Villestä (s. 2003). Luonto kiinnostaa meitä kaikessa monimuotoisuudessaan, mutta usein päädymme meren äärelle.

Koulutukseltani olen sekä yo-viljelijäpuutarhuri (1987) että yo-laskentamerkonomi (1989). Vuosien varrella olen työskennellyt monenlaisissa kiinnostavissa työpaikoissa, pisimpään (9,5 vuotta) tilitoimistossa. Talousasiat ja linnut ovat yhdistyneet elämässäni Tringan taloudenhoitajana 1992–1994 ja kirjanpitäjänä 1995–1999. Tilitoimistossa ollessani hoidin Lintuvarusteen kirjanpidon. LYL-/BirdLife-toimintaan tutustuin olemalla toisena tilintarkastajana useamman vuoden. BirdLifen osa-aikaisena taloussihteerinä aloitin vuonna 2004.