Tule vapaaehtoiseksi Lintumessuille

Vapaaehtoistyötä Lintumessuilla. Kuva: Teemu Lehtiniemi

BirdLife Suomen ja Lintuvarusteen jo perinteiset LINTUMESSUT järjestetään lauantaina 20.8. klo 10–16 Helsingin Viikissä, Lintuvarusteen myymälän edustan aukiolla (Koetilantie 1)

Lintumessut ovat joka vuosi olleet yleisömenestys, ja myös tälle vuodelle on luvassa huippukiinnostavaa ohjelmaa. Messut tuovat lintuharrastukselle ja lintujen suojelulle runsaasti näkyvyyttä sekä auttavat meitä jäsen- ja varainhankinnassa.

Tulisitko sinä auttamaan?

Etsimme VAPAAEHTOISIA auttamaan erilaisissa helpoissa käytännön tehtävissä. Erityistaitoja tai lintutuntemusta ei vaadita, reippaus ja hyvä asiakaspalveluasenne (sekä säänmukainen vaatetus) riittävät. Kaikkiin tehtäviin ohjeistetaan perusteellisesti.

Tehtäviä ovat esimerkiksi:

 • Myyjä: Arpojen myynti tapahtuman aikana.
 • Salivalvoja: Kuvaesitystilojen “vahtimestarina” toimiminen (ovien avaus, valojen sammutus yms.) tapahtuman aikana.
 • Liikenteenohjaaja: Liikenteenohjaus tapahtuman aikana.
 • Lasten puuhapisteen apulainen: Lasten puuhapisteellä auttaminen vastuuhenkilöiden ohjauksessa (paikan siisteys, juttelu, ohjeistus yms.)
 • Roudari: Telttojen yms. pystytys edeltävänä perjantai-iltapäivänä ja lauantaiaamuna ennen tapahtuman alkua sekä niiden purku heti tapahtuman jälkeen.
 • Apua saatetaan tarvita myös muissa juoksevissa asioissa.

Lisäksi tarjolla on erikoistehtävä, joka vaatii jo vähän osaamista:

 • Valokuvaaja: Jos osaat ottaa hyvälaatuisia kuvia messuolosuhteissa säästä riippumatta, tule viralliseksi valokuvaajaksi! Eikä haittaa, jos voit tehdä myös pari some-julkaisua päivän aikana kännykkäkameralla.

Koko päiväksi ei tarvitse lupautua, vaan voit kertoa miten olet käytettävissä. Mitä enemmän vapaaehtoisia, sen lyhyemmät työvuorot voimme jakaa.

Vapaaehtoiset saavat päivän aikana lounaan, virvokkeita ja BirdLife Suomen t-paidan. Lisäksi saat uusia kokemuksia ja hyvän mielen lintujen auttamisesta!

Ilmoittaudu

Vastaa sähköpostilla näihin kysymyksiin:

 1. Minä aikoina ylipäänsä olet käytettävissä ja miten pitkän työvuoron voit sinä aikana tehdä?
  1. perjantai-iltapäivänä (pystytys)?
  2. lauantaiaamuna (pystytys, n. klo 7–10)?
  3. lauantaina tapahtuman aikana (klo 10–16), koko päivän vai osan aikaa?
  4. lauantaina tapahtuman jälkeen (purku, n. klo 16–17)?
 2. Toivotko jotain tiettyä tehtävää? Onko jokin tehtävä, jota ehdottomasti et voi tai halua tehdä? Oletko tehnyt jotain samankaltaista aikaisemmin?

Ilmoittautumiset välittömästi osoitteeseen inka.plit@birdlife.fi

Tehtävät ja työvuorot jaetaan ennen messuja ja ilmoitetaan vapaaehtoisille. Suurin osa tehtävistä on jo täytetty, mutta valokuvaaja, pari muuta vapaaehtoista, sekä pystytykseen ja purkuun mahtuu vielä!

Olemme kiitollisia kaikesta avusta, lyhyestäkin. Lähde mukaan!