Aapo Salmela

Suojeluasiantuntija, lintuatlaskoordinaattori

Aapo Salmela

Olen reilu kolmekymppinen lintuharrastaja ja biologi Helsingistä, jonka yliopistossa olen opiskellut biologiaa ja ympäristötieteitä (FM). Opiskelujen aikana alkaneet biologin kenttätyöt ja aktiivinen lintuharrastus (erityisesti erilaiset kartoitukset ja laskennat) ovat kuljettaneet minua ympäri Suomea Kilpisjärveltä Ahvenmaalle. Tehtäviin on kuulunut muun muassa pönttölintututkimusta ja lintujen linjalaskentoja. Ennen BirdLifeä olen työskennellyt lintujen ja muun luonnon suojelun parissa alueellisella tasolla Tringan suojelusihteerinä ja Suomen luonnonsuojeluliitossa. Lisäksi olen koordinoinut erilaisia lintulaskentoja ja toiminut aktiivisesti retkioppaana.

Asun ja retkeilen pääasiassa itäisessä Helsingissä, mutta tie vie säännöllisesti myös kauemmas. Pesimälinnuston kartoittamisen lisäksi myös lintuasemilla ja muilla hyvillä lintupaikoilla retkeily kiinnostaa. Pinnoja tärkeämpää retkeilyssä ovat elämykset, rentoutuminen ja hyvä seura.

BirdLifessa työskentelen suojeluasiantuntijana, ja työtehtäviini kuuluvat erityisesti paikallisyhdistysten suojelutoiminnan tukeminen, erilaisten lausuntojen laatiminen ja suojeluviestintään liittyvät tehtävät. Vastaan myös yhdessä Luonnontieteellisen keskusmuseon kanssa toteutettavan Suomen neljännen lintuatlaksen (2022-2025) järjestelyistä.