Muut julkaisut

Linnuston tila Suomessa

Linnuston tila Suomessa

Maaliskuussa 2021 julkaistuun 32-sivuiseen raporttiin on koottu viime vuosien seuranta- ja tutkimustieto linnuston muutoksista ja muutosten syistä. Raportissa esitellään myös tärkeimmät toimenpiteet, joilla linnuston väheneminen voidaan pysäyttää eri elinympäristöissä.

Raportti on laadittu yhteistyössä Luonnontieteellisen keskusmuseon ja Suomen ympäristökeskuksen kanssa.

 

Tulostettavia julisteita

Julisteet ovat parhaimmillaan, kun ne tulostaa värillisinä A3-kokoon, mutta ne toimivat myös A4-kokoisina. Saatavana vain sähköisenä.

 

Viljelmien siipiveikot / Odlarens bevingade vänner

Vihkonen antaa vinkkejä noin 40 maatalousympäristön lintulajin tunnistukseen ja antaa neuvoja siitä, miten viljelijä voi parantaa lintujen hyvinvointia. Saatavana vain sähköisenä.

Råd hur man igenkänner och hjälper fåglar i landsbygdsmiljö. Bara i digital-format.

 

Oma maa mansikka / Odlarens smultronställen

Vihkonen antaa vinkkejä noin 30 maatalousympäristön kasvilajin tunnistukseen ja antaa neuvoja siitä, miten viljelijä voi parantaa kasvien hyvinvointia. Saatavana vain sähköisenä.

Råd hur man igenkänner och hjälper växtarter i landsbygdsmiljö. Bara i digital-format.

 

Taantuvien vesilintujen tunnistusopas

Vain tunnistamalla voi metsästyksessä välttää uhanalaiset vesilinnut. Tässä oppaassa esitellään kahdeksan Suomessa taantunutta tai harvinaista vesilintulajia ja kerrotaan miten ne tunnistetaan. Vesilinnut esitellään siinä puvussa, jossa ne yleensä syksyllä metsästyskauden alussa ovat. Opas on tehty yhteistyössä Suomen Metsästäjäliiton kanssa.

 

Opetusmateriaalit

Tutustu opettajille ja muille kasvattajille suunnattuihin materiaaleihimme: