Järjestö

Lintukuvat: Micha Fager, muut kuvat: Jan Södersved ja Mikko Pärssinen

BirdLife on maailman suurin ympäristöjärjestö ja johtava linnustonsuojelun asiantuntija. BirdLife toimii 120 maassa, ja sillä on yli 10 miljoonaa henkilöjäsentä tai tukijaa.

BirdLife Suomi ry on lintujen suojelu- ja harrastusjärjestö sekä maamme 30 lintuyhdistyksen ja 27 000 jäsenen ja tukijan keskusjärjestö. Tavoitteenamme on linnustonsuojelun ja lintuharrastuksen kautta edistää luonnon monimuotoisuuden säilymistä ja kestävää kehitystä.

 

Mitä teemme?

 

BirdLife Suomen jäsenyhdistykset

BirdLife Suomen muodostavat 30 lintuyhdistystä, joissa on noin 17 000 jäsentä. Jäsenyhdistysten toimialueet kattavat koko maan: yhdistyksistä 29 on alueellisia ja yksi valtakunnallinen (Bongariliitto).

Yhdistysten varassa on lähes kaikki maassamme tehtävä kenttätyö. Yhdistykset keräävät lintuhavaintoja, jotka ovat arvokas tietolähde valtakunnalliselle ja kansainväliselle lintututkimukselle ja -suojelulle. Toimintaan kuuluvat myös opastetut retket, lintuillat ja -kurssit, esitelmät, kokoukset ja talkoot. Yhdistykset tiedottavat toiminnastaan verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa, ja useimmilla on oma lehti.

Liittymällä oman alueesi lintuyhdistykseen pääset helpoimmin mukaan lintuharrastukseen! BirdLife Suomella ei ole henkilöjäseniä, vaan voit valita, mihin jäsenyhdistykseemme haluat liittyä.

 

Miten BirdLife Suomi rahoittaa toimintansa?

Perustoiminnasta 40 prosenttia katetaan jäsen- ja vuositukimaksuilla ja 10 prosenttia valtionavustuksilla. Toisen puolikkaan muodostavat julkaisutuotot, lahjoitukset ja muut tuotot. Perustoiminnan lisäksi käynnissä jatkuvasti hankkeita, jotka rahoitetaan ministeriöiltä, säätiöiltä ja muilta lahjoittajilta saaduilla hankekohtaisilla avustuksilla.