Yhdessä lintujen puolesta

Suojelu ja tutkimus

BirdLifen tehtävänä on lintujen ja luonnon monimuotoisuuden suojelu. Suojelutyön rinnalla BirdLife tekee tutkimusta ja seurantaa, jotta tietomme lintujen, lintupaikkojen ja lintujen elinympäristöjen tilasta on mahdollisimman korkealaatuista ja ajantasaista.

 [news]
suojelu-ja-tutkimus
4.9.2020

Lyijyhaulien käyttö kosteikoilla kielletään EU:ssa – kieltoa jarruttaneelle Suomelle suuri imagotappio

EU:n jäsenmaat hyväksyivät ehdotuksen lyijyhaulien käytön kieltämiseksi kosteikoilla. Käyttökielto on merkittävä askel vesilintujen sekä esimerkiksi maa- ja merikotkan suojelussa. Suomi kuului ehdotusta vastustaneiden taantumuksellisien maiden joukkoon.

Lue lisää »
suojelu-ja-tutkimus
16.5.2016

Valkoposkihanhilaskenta 5.–6.9.2020

Lintuharrastajat ovat seuranneet valkoposkihanhen Suomen pesimäkannan kehitystä vuodesta 2008 alkaen. Perinteinen valkoposkien syyslaskenta tehtiin 5.–6.9.2020. Valkoposkihanhia havaittiin aavistuksen edellisvuotta vähemmän, mutta pitkällä aikavälillä kanta on kasvanut maltillisesti koko viime vuosikymmenen ajan.

Lue lisää »
23.8.2019

Kanalintukantojen huippu taittumassa – metsästysaikoja lyhennettävä

Kanalinnuille esitetään tulevaksi syksyksi jopa kaksinkertaisia metsästysaikoja viime vuosikymmeniin verrattuna, vaikka lintukannat eivät ole poikkeuksellisen vahvoja ja ovat monin paikoin jo kääntyneet laskuun. BirdLife pitää esitystä kestävän metsästyksen vastaisena ja vaatii metsästysaikojen huomattavaa lyhentämistä ja metsästysrajoitusalueiden laajentamista.

Lue lisää »

BirdLife Suomi ry
Annankatu 29 A 16
00100 Helsinki

puh. 010 406 6200 (ark. klo 10–15)
toimisto@birdlife.fi

Osoitteenmuutos

Henkilöstön yhteystiedot

Yhdistyspalvelut

BirdLife Suomi ry on lintujen suojelu- ja harrastusjärjestö, joka edistää luonnon monimuotoisuuden säilymistä. BirdLife Suomi on osa BirdLife International -järjestöä, joka on maailman suurin ympäristöjärjestöjen verkosto.

cropped-birdlife_logo_square.png

2.0