Yhdessä lintujen puolesta

Suojelu ja tutkimus

BirdLifen tehtävänä on lintujen ja luonnon monimuotoisuuden suojelu. Suojelutyön rinnalla BirdLife tekee tutkimusta ja seurantaa, jotta tietomme lintujen, lintupaikkojen ja lintujen elinympäristöjen tilasta on mahdollisimman korkealaatuista ja ajantasaista.

 [news]
suojelu-ja-tutkimus
24.3.2020

Peltosirkku – vuoden lintu 2020

Vuoden 2020 lintu on äärimmäisen uhanalainen peltosirkku. Vielä muutama vuosikymmen sitten peltosirkku oli Suomen viljelysalueiden tavallisimpia lintuja. Nykyään se on suuressa osassa Suomea harvinaisuus. Pesimäkannastamme on edellisen 30 vuoden aikana hävinnyt yli 99 prosenttia. Tänä vuonna selvitetään, missä peltosirkku vielä on.

Lue lisää »
suojelu-ja-tutkimus
9.12.2015

Lintuvedet

Lintuvesien linnustollinen arvo ja niillä viihtyvien vesilintujen kannat ovat suuresti vähentyneet muun muassa rehevöitymisen ja umpeenkasvun takia. Lintuarvot voidaan kuitenkin palauttaa kunnostus- ja hoitotoimilla. Vuonna 2020 on käynnistynyt laajamittainen lintuvesien kunnostushanke.

Lue lisää »
suojelu-ja-tutkimus
17.9.2019

Päättyykö muuttolinnun matka luotiin tai liimaan?

Salametsästys on vakava uhka monille muuttolinnuillemme. BirdLife on selvittänyt ilmiön laajuutta ja tekee työtä sen vähentämiseksi kaikkialla maailmassa.

Lue lisää »

BirdLife Suomi ry
Annankatu 29 A 16
00100 Helsinki

puh. 010 406 6200 (ark. klo 10–15)
toimisto@birdlife.fi

Osoitteenmuutos

Henkilöstön yhteystiedot

Yhdistyspalvelut

BirdLife Suomi ry on lintujen suojelu- ja harrastusjärjestö, joka edistää luonnon monimuotoisuuden säilymistä. BirdLife Suomi on osa BirdLife International -järjestöä, joka on maailman suurin ympäristöjärjestöjen verkosto.

cropped-birdlife_logo_square.png

2.0