Yhdessä lintujen puolesta

Suojelu ja tutkimus

BirdLifen tehtävänä on lintujen ja luonnon monimuotoisuuden suojelu. Suojelutyön rinnalla BirdLife tekee tutkimusta ja seurantaa, jotta tietomme lintujen, lintupaikkojen ja lintujen elinympäristöjen tilasta on mahdollisimman korkealaatuista ja ajantasaista.

 [news]
suojelu-ja-tutkimus
13.6.2019

Kaupunkivalkoposkihanhet

valkoposkihanhet ruokailevat varsin yleisesti kaupunkien puistoissa ja lepäilevät uimarannoilla. Ne ilahduttavat kymmeniä tuhansia ihmisiä. Osa ihmisistä ei ole taajamahanhista mielissään. Valkoposkihanhia ei saa vahingoittaa, eikä tahallisesti häiritä. Hanhiristiriitoja voi kuitenkin vähentää tiedotuksen ja esiintymisen ohjaamisen avulla.

Lue lisää »
suojelu-ja-tutkimus
22.5.2019

Raportoi linturikokset

Valtaosa lintulajeista on rauhoitettuja ympäri vuoden. Pesimäaikaan rauhoitettuja ovat kaikki linnut ja myös lintujen pesät. Silti lintujen pesiä tuhotaan ja poikasia tapetaan, petolintuja vainotaan ja jopa munia kerätään. Myös rauhoitettujen lintulajien ampumisia todetaan joka vuosi. Tapaukset pitää ilmoittaa aina poliisille.

Lue lisää »
suojelu-ja-tutkimus
29.5.2019

Lyijy tappaa lintuja

Lyijy on myrkyllistä jo hyvin pieninä pitoisuuksina. On arvioitu, että pelkästään Euroopassa kuolee joka vuosi miljoona vesilintua suoraan lyijymyrkytykseen ja noin kolme miljoonaa muuta saa myrkytysoireita. Lyijyhaulien käyttö on kokonaan kielletty monissa Euroopan maissa. Suomessa lyijyhauleja saa kuitenkin edelleen käyttää muussa kuin vesilintujen metsästyksessä, myös kosteikoilla.

Lue lisää »

BirdLife Suomi ry
Annankatu 29 A 16
00100 Helsinki

puh. 010 406 6200 (ark. klo 10–15)
toimisto@birdlife.fi

Osoitteenmuutos

Henkilöstön yhteystiedot

Yhdistyspalvelut

BirdLife Suomi ry on lintujen suojelu- ja harrastusjärjestö, joka edistää luonnon monimuotoisuuden säilymistä. BirdLife Suomi on osa BirdLife International -järjestöä, joka on maailman suurin ympäristöjärjestöjen verkosto.

cropped-birdlife_logo_square.png

2.0