Yhdessä lintujen puolesta

Suojelu ja tutkimus

BirdLifen tehtävänä on lintujen ja luonnon monimuotoisuuden suojelu. Suojelutyön rinnalla BirdLife tekee tutkimusta ja seurantaa, jotta tietomme lintujen, lintupaikkojen ja lintujen elinympäristöjen tilasta on mahdollisimman korkealaatuista ja ajantasaista.

 [news]
uncategorized
13.2.2024

Droonien lennättäminen linnuille tärkeillä alueilla kiellettävä

BirdLife on tehnyt ympäristöministeriölle aloitteen droonien lennättämisen kieltämiseksi linnuille tärkeillä alueilla. Nykytilanne on ongelmallinen ja riski lintujen häirinnälle suuri. Lennättämisen kieltäminen linnuille tärkeillä alueilla selkeyttäisi tilannetta ja vähentäisi häirintäriskiä olennaisesti.

Lue lisää »
13.2.2024

Pihabongauksen 2024 tulokset

Pihabongauksessa 2024 tarkkailtiin talvilintuja noin 20 000 paikalla ja noin 29 000 osallistujan voimin. Molemmat luvut ovat tapahtuman uusia komeita ennätyksiä. Runsain laji oli urpiainen, ja paljon nähtiin myös käpytikkoja ja punatulkkuja. Yllättävän vähän havaittiin keltasirkkuja.

Lue lisää »
23.8.2021

Satelliittikotkat

BirdLife seuraa meri- ja maakotkien elämää satelliittilähettimien avulla. Kesällä 2023 lähettimen sai kolme uutta maakotkan poikasta, joiden muuttoa ja talvehtimista seurataan näillä sivuilla sen jälkeen, kun ne ovat jättäneet synnyinreviirinsä. Vuonna 2022 valjastetun maakotka Oulan lähettimeen ei ole saatu yhteyttä kevään jälkeen.

Lue lisää »

BirdLife Suomi ry
Annankatu 29 A 16
00100 Helsinki

puh. 010 406 6200 (ark. klo 10–15)
toimisto@birdlife.fi

Osoitteenmuutos

Henkilöstön yhteystiedot

Yhdistyspalvelut

BirdLife Suomi ry on lintujen suojelu- ja harrastusjärjestö, joka edistää luonnon monimuotoisuuden säilymistä. BirdLife Suomi on osa BirdLife International -järjestöä, joka on maailman suurin ympäristöjärjestöjen verkosto.

cropped-birdlife_logo_square.png

2.0