Yhdessä lintujen puolesta

Suojelu ja tutkimus

BirdLifen tehtävänä on lintujen ja luonnon monimuotoisuuden suojelu. Suojelutyön rinnalla BirdLife tekee tutkimusta ja seurantaa, jotta tietomme lintujen, lintupaikkojen ja lintujen elinympäristöjen tilasta on mahdollisimman korkealaatuista ja ajantasaista.

 [news]
suojelu-ja-tutkimus
17.9.2019

Päättyykö muuttolinnun matka luotiin tai liimaan?

Salametsästys on vakava uhka monille muuttolinnuillemme. BirdLife on selvittänyt ilmiön laajuutta ja tekee työtä sen vähentämiseksi kaikkialla maailmassa.

Lue lisää »
suojelu-ja-tutkimus
3.5.2018

Häirintävapaa verkosto

Muutonaikaisen levähtämisen ja ruokailemisen tärkeys on vesilinnuille erittäin tärkeää. Sorsastuksen aloituksen myötä 20.8. kosteikkojen sorsamäärät voivat vähetä parissa päivässä jopa sadasosaan. Ennenaikaisen syysmuuton vuoksi linnut päätyvät etuajassa etelään alueille, missä metsästyspaine on Suomea korkeampi. Tämä voidaan välttää häirinnältä vapaiden kosteikkoalueiden verkostolla.

Lue lisää »
suojelu-ja-tutkimus
9.12.2015

Uhanalaiset lajit

Punaisen kirjan lintulajien määrä on ollut jokaisessa uhanalaisarviossa edellistä suurempi. Uusimman arvion mukaan Suomen pesimälinnuista yksi on hävinnyt, 86 on todettu uhanalaiseksi ja 34 silmälläpidettäväksi. Punaisen kirjan lintulajien määrä kasvoi edellisestä arviosta 11 lajilla.

Lue lisää »

BirdLife Suomi ry
Annankatu 29 A 16
00100 Helsinki

puh. 010 406 6200 (ark. klo 10–15)
toimisto@birdlife.fi

Osoitteenmuutos

Henkilöstön yhteystiedot

Yhdistyspalvelut

BirdLife Suomi ry on lintujen suojelu- ja harrastusjärjestö, joka edistää luonnon monimuotoisuuden säilymistä. BirdLife Suomi on osa BirdLife International -järjestöä, joka on maailman suurin ympäristöjärjestöjen verkosto.

cropped-birdlife_logo_square.png

2.0