Yhdessä lintujen puolesta

Suojelu ja tutkimus

BirdLifen tehtävänä on lintujen ja luonnon monimuotoisuuden suojelu. Suojelutyön rinnalla BirdLife tekee tutkimusta ja seurantaa, jotta tietomme lintujen, lintupaikkojen ja lintujen elinympäristöjen tilasta on mahdollisimman korkealaatuista ja ajantasaista.

 [news]
suojelu-ja-tutkimus
25.11.2016

Lintuinfluenssa

Lintuinfluenssa on lintujen virustauti, josta tunnetaan runsaasti erilaisia tyyppejä. Niitä esiintyy luonnossa, erityisesti vesilinnuilla, koko ajan. Vuodesta 2021 Euroopassa on esiintynyt lintujen joukkokuolemia aiheuttavaa korkeapatogeenista virustyyppiä H5N1, johon on sairastunut erityisesti lokki- ja muita merilintuja. Tauti on uusi haaste lintujensuojelutyölle.

Lue lisää »
suojelu-ja-tutkimus
17.5.2023

Merikotkien tappaminen ei ole hyväksyttävää

Ahvenanmaan maakuntahallitus myönsi 11.5. poikkeusluvan merikotkian ampumiseksi Lågskärin luonnonsuojelualueella. BirLife pitää lupaa vastuuttomana, perusteettomana ja lintudirektiivin vastaisena. Se on myös valtava imagotappio suomalaiselle riistanhoidolle.

Lue lisää »
havainnot
20.9.2023

Valkoposkihanhitilanne

Seuraamme tällä sivulla arktisten valkoposkihanhien muuton etenemistä.

Lue lisää »

BirdLife Suomi ry
Annankatu 29 A 16
00100 Helsinki

puh. 010 406 6200 (ark. klo 10–15)
toimisto@birdlife.fi

Osoitteenmuutos

Henkilöstön yhteystiedot

Yhdistyspalvelut

BirdLife Suomi ry on lintujen suojelu- ja harrastusjärjestö, joka edistää luonnon monimuotoisuuden säilymistä. BirdLife Suomi on osa BirdLife International -järjestöä, joka on maailman suurin ympäristöjärjestöjen verkosto.

cropped-birdlife_logo_square.png

2.0