Yhdessä lintujen puolesta

Suojelu ja tutkimus

BirdLifen tehtävänä on lintujen ja luonnon monimuotoisuuden suojelu. Suojelutyön rinnalla BirdLife tekee tutkimusta ja seurantaa, jotta tietomme lintujen, lintupaikkojen ja lintujen elinympäristöjen tilasta on mahdollisimman korkealaatuista ja ajantasaista.

 [news]
15.8.2019

Selkälokit vähenevät edelleen

Erittäin uhanalaisen selkälokin pesimäkanta pienenee edelleen ja kesän 2019 havainnot kertovat paikoin huolestuttavan huonosta poikastuotosta. Itä-Suomen järvien selkälokkikanta on miltei puolittunut 1990-luvun jälkeen.

Lue lisää »
mediatiedotteet
17.7.2019

Merihanhikantaa uhkaa jyrkkä väheneminen – metsästysrajoituksia tarvitaan

Merihanhien määrä on tuoreiden havaintojen mukaan romahtanut niiden tärkeimmillä sulkimisalueilla Pohjois-Pohjanmaalla. Vähenemisen taustalla voi olla viime elokuussa aikaistettu merihanhen metsästys pelloilta. Pohjois-Pohjanmaan lintutieteellinen yhdistys ja BirdLife Suomi edellyttävät merihanhen metsästyksen pikaista rajoittamista.

Lue lisää »
suojelu-ja-tutkimus
22.5.2019

Raportoi linturikokset

Valtaosa lintulajeista on rauhoitettuja ympäri vuoden. Pesimäaikaan rauhoitettuja ovat kaikki linnut ja myös lintujen pesät. Silti lintujen pesiä tuhotaan ja poikasia tapetaan, petolintuja vainotaan ja jopa munia kerätään. Myös rauhoitettujen lintulajien ampumisia todetaan joka vuosi. Tapaukset pitää ilmoittaa aina poliisille.

Lue lisää »

BirdLife Suomi ry
Annankatu 29 A 16
00100 Helsinki

puh. 010 406 6200 (ark. klo 10–15)
toimisto@birdlife.fi

Osoitteenmuutos

Henkilöstön yhteystiedot

Yhdistyspalvelut

BirdLife Suomi ry on lintujen suojelu- ja harrastusjärjestö, joka edistää luonnon monimuotoisuuden säilymistä. BirdLife Suomi on osa BirdLife International -järjestöä, joka on maailman suurin ympäristöjärjestöjen verkosto.

cropped-birdlife_logo_square.png

2.0