Ryhdy retkikummiksi

Linturetkien tai muiden lintutapahtumien vetäminen on mainio tapa edistää lintujen asiaa. Jos sinusta on hauskaa jakaa ihmisille lintutietoa, mikset ryhtyisi vetämään linturetkiä? Lintuguru ei tarvitse olla – tärkeintä on olla rehellinen omista tiedoistaan ja antaa hyvä kuva lintuharrastuksesta.

Retkikummiksi voi ryhtyä kuka vain BirdLifen alueyhdistyksen jäsen, joka haluaa vetää retkiä tai muita yleisötapahtumia lintuyhdistyksessä. On hyvä, jos retkikummi tuntee yhdistyksen muutakin toimintaa, mutta retkikummiksi ryhtyminen on toisaalta hyvä tapa aktivoitua ja tutustua omaan yhdistykseen.

Retkikummiksi rekisteröityminen kannattaa myös siinä tapauksessa, jos olet jo aktiivinen retkenvetäjä. Retkikummijärjestelmällä tuetaan retkenvetäjien työtä.

Retkikummin edut ja velvollisuudet lyhyesti:

  • Et sitoudu mihinkään. Retkikummi päättää itse milloin, kuinka usein ja minkälaisia retkiä tai muita tapahtumia hän vetää. Retkiä voi järjestää omatoimisesti tai yhdessä oman lintuyhdistyksen kanssa.
  • Retkikummi kerää kunkin retken osallistujista nimilistan ja raportoi järjestämänsä retket BirdLifelle helposti verkkolomakkeella.
  • BirdLife tarjoaa retkikummien vetämille retkille tapaturmavakuutuksen sekä materiaaleja. Retkien osallistujille lähetetään seuraavaksi ilmestyvä BirdLife-lehti.
  • Aktiivisuudesta palkitaan: vähintään kaksi retkeä kalenterivuodessa vetänyt ja raportoinut retkikummi saa seuraavan vuoden Linnut-lehden vuosikerran veloituksetta. Vähintään neljä retkeä kalenterivuodessa vetäneille ja raportoineille tarjotaan mahdollisuus saada BirdLife-logolla varustettu retkiliivi opastuksilla pidettäväksi.
  • Voit lopettaa toiminnan milloin tahansa.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä omaan lintuyhdistykseesi tai järjestökoordinaattoriin! Alueyhdistysten aktiivit löytävät lisätietoja myös Yhdistyspalvelut-sivustolta.