Tero Toivanen

Suojeluasiantuntija

Tero ToivanenOlen reilu nelikymppinen keskisuomalainen lintuharrastaja, alun perin kotoisin Mikkelistä. Harrastusvuosia on kasassa yli 30, ensimmäiset havaintoni olen kirjannut vuonna 1981. Tällä hetkellä harrastuksessa kiinnostavat eniten ulkomailla retkeily, lintulaskennat ja muuton seuranta, myös lintujen määritystaidon kehittämiseen tulee uhrattua paljon aikaa.

Ennen BirdLifeen siirtymistä työskentelin metsäekologian tutkijana Jyväskylän yliopistossa ja  lajistoasiantuntijatehtävissä Metsähallituksessa. Keski-Suomen Lintutieteellisen Yhdistyksen hallituksessa olin yhtäjaksoisesti 2000–2010, kolme viimeistä vuotta puheenjohtajana. Edelleen toimin muun muassa KSLY:n  aluerariteettikomitean puheenjohtajana.

BirdLifessa vastuullani on erityisesti linnustonseurannan – niin valtakunnallisten linnustolaskentojen, tärkeiden lintualueiden seurantojen kuin vuoden lintu -projektien – edistäminen ja seurantatiedon käyttö lajien suojelussa. Lintujen elinympäristöjen suojelussa olen keskittynyt varsinkin kosteikkojen hoidon edistämiseen sekä viime aikoina myös metsien suojeluun mm. FSC-sertifioinnin kautta. Myös kansainväliset suojeluasiat, kuten linnuston ja luonnon suojelu EU:ssa, ovat kiinnostuksen kohteena.