Lintukirjat

Aloittelijalle sopiva kirja keskittyy vain tavallisimpiin lintuihin. Jos lajeja on hieman vähemmän, ne löytyvät helpommin. Pieni kirja mahtuu vaikka taskuun ja on käsillä aina tarvittaessa. Lintu-cd tai verkkosivujen äänitteet auttavat alkuun lintujen laulujen ja muiden äänien opettelussa. Käännöskirjoissa saattaa olla mukana vieraita, mutta puuttua meillä tavallisia lajeja.

Kokeneemmalle harrastajalle hyvä lintukirja on mahdollisimman kattava, mutta toisaalta sellainen, jota on helppo pitää mukana. Kirjan on oltava myös kestävätekoinen. On tärkeää, että kirjassa linnut on esitetty muussakin kuin juhlapuvussa. Suuri osa havaitsemistamme linnuista on vaihto-, perus- tai nuoruuspuvussa, sillä linnut sulkivat eli vaihtavat höyhenpeitettään, jolloin niiden ulkonäkö muuttuu vuoden mittaan.

Verkkosivustot

Internetissä on lukuisia lintusivustoja, joita voi hyödyntää lintujen opettelussa ja lintulajien tunnistamisessa. Kotimaisia sivustoja ovat esimerkiksi www.luontoportti.com, joka esittelee lintulajeja tekstin, levinneisyystietojen, kuvien ja ääninäytteiden avulla, www.tarsiger.com, joka sisältää kuvia, ääninäytteitä ja tuoreimmat harvinaisuushavainnot ja www.lintukuva.fi, joka puolestaan sisältää kuvia ja ääninäytteitä.