Tornien taisto

Tornien taisto Siuntion Tjusträskillä. Kuva: Jan Södersved

Kevään suuri lintutornitapahtuma!

Tornien taisto on BirdLife Suomen järjestämä leikkimielinen kilpailu, jossa lintutornista pyritään havaitsemaan mahdollisimman monta lintulajia kahdeksassa tunnissa. Samalla tehdään lintuharrastusta tunnetuksi ja osallistumismaksuilla kerätään varoja linnustonsuojeluun. Tornien taisto järjestetään vuosittain toukokuun alussa, ja siihen voi osallistua kuka tahansa. Kerää oma joukkue tai tule vierailemaan kisaan osallistuvissa lintutorneissa.

Seuraava Tornien taisto käydään lauantaina 9.5.2020 klo 5–13.

Kerää joukkue ja osallistu

Tornien taistoon voi osallistua 3–8 hengen joukkueena missä tahansa Suomen yli 400 lintutornissa. Hyväksyttyjä torneja ovat muun muassa kiinteät lintutornit, näkötornit ja vesitornit. Asuinrakennuksen katto ei käy.

Osallistumismaksuilla (10 e / joukkueen jäsen) on tänä vuonna tuettu uhanalaisen heinäkurpan suojeluhanketta. Kiitos kaikille mukana olleille.

Lähde linturetkelle

Yleisö on tervetullut vierailemaan kaikissa Tornien taistoon osallistuvissa torneissa koko tapahtuman ajan. Useiden tornien lähiympäristössä järjestetään tämän lisäksi kaikille avoin linturetki tai muu opastus klo 10.