Tornien taisto

Tornien taisto Siuntion Tjusträskillä. Kuva: Jan Södersved

Kevään suuri lintutornitapahtuma!

Tornien taisto on BirdLife Suomen järjestämä leikkimielinen kilpailu, jossa lintutornista pyritään havaitsemaan mahdollisimman monta lintulajia kahdeksassa tunnissa. Samalla tehdään lintuharrastusta tunnetuksi ja osallistumismaksuilla kerätään varoja linnustonsuojeluun. Tornien taisto järjestetään vuosittain toukokuun alussa, ja siihen voi osallistua kuka tahansa. Kerää oma joukkue tai tule vierailemaan kisaan osallistuvissa lintutorneissa.

Tänä vuonna Tornien taisto käytiin 4.5. klo 5–13.

Kerää joukkue ja osallistu

Tornien taistoon voi osallistua 3–8 hengen joukkueena missä tahansa Suomen yli 400 lintutornissa. Hyväksyttyjä torneja ovat muun muassa kiinteät lintutornit, näkötornit ja vesitornit. Asuinrakennuksen katto ei käy.

Osallistumismaksuilla (10 e / joukkueen jäsen) tuetaan tänä vuonna uhanalaisen heinäkurpan suojeluhanketta. Kaikkien osallistuneiden joukkueiden kesken arvotut lahjakortit BirdLife Suomen Lintuvarusteeseen Laukaan Torikkasalmen tornissa kisailleelle joukkueelle Vatian Vilske.

Lähde linturetkelle

Yleisö on tervetullut vierailemaan kaikissa Tornien taistoon osallistuvissa torneissa koko tapahtuman ajan. Useiden tornien lähiympäristössä järjestetään tämän lisäksi kaikille avoin linturetki tai muu opastus klo 10.