Inka Plit

Järjestökoordinaattori

Inka PlitOlen toiminut järjestökoordinaattorina huhtikuusta 2009 lähtien. Työhöni kuuluu järjestöstä huolehtiminen, eli yhteydenpito jäsenyhdistyksiin, järjestöpalveluiden kehittäminen ja erilaisten tapahtumien järjestäminen. Vuodesta 2013 olen toiminut lisäksi BirdLife-lehden päätoimittajana.

Olen sydämeltäni luontoharrastaja ja järjestötoimija. Olen kasvanut Itä-Uudellamaalla Pernajassa, missä luonto oli lähellä koko ajan. Olenkin harrastanut lintuja ja muuta luontoa pitkään ja olen myös viihtynyt erilaisissa luontojärjestöissä. Kansalaisjärjestöillä on minusta erittäin tärkeä tehtävä yhteiskunnassa ja niiden toimintaan osallistuminen on hyvin mielekästä ja innostavaa puuhaa.

Valmistuin vuonna 2008 biologiksi Helsingin yliopistosta. Nykyään asun Espoossa puolisoni ja kahden lapseni kanssa ja lintuharrastukseni on enimmäkseen erilaista havainnointia ja retkeilyä lähiluonnossa, välillä kauempanakin. Kevät on lempivuodenaikani – kun vuoden ensimmäinen peippo laulaa ja västäräkki ilmaantuu keikuttamaan pyrstöään pihalle, on kuin tapaisi pitkästä aikaa vanhan hyvän ystävän!