Osallistuminen Lintuvisaan

Opettajat muualla kuin Liminganlahden seudulla:

Tänä keväänä ei järjestetä alueellisia loppukilpailuja muualla kuin Liminganlahden seudulla. Opettaja, koulu, tai useampi saman seudun koulu voi kuitenkin vapaasti järjestää Lintuvisan omille oppilailleen. Materiaali on maksutonta, ja tällaisen omatoimisen Lintuvisan aikataulu on vapaa.

Tee näin:

 • Tutustu Lintuvisan harjoitusmateriaaleihin (huomaa eri sarjat luokka-asteittain: 1–3 lk, 4–6 lk, 7–9 lk sekä avoin sarja, joka on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille oppilaitoksille).
 • Suunnittele ja sovi mahdollisten muiden opettajien kanssa, montako kierrosta kilpailussa järjestetään:
  • Yksi opettaja voi pitää kilpailun omalle luokalleen tai luokilleen (valitse sopiva sarja).
  • Jos mukana on useampi opettaja samasta koulusta, voidaan pitää ensin karsintakilpailu omalle luokalle ja sitten koulun loppukilpailu (eri sarjoille erikseen, jos mukana on eri luokka-asteita).
  • Useamman saman kunnan koulun kesken voidaan järjestää luokkien karsintakilpailut, koulun sisäinen semifinaali ja viimeiseksi kunnallinen loppukilpailu (eri sarjoille erikseen, jos mukana on eri luokka-asteita).
 • Suunnittele luokan opetukseen aikaa harjoittelulle. Voit käyttää Lintuvisan harjoitusmateriaaleja tai muita haluamiasi lähteitä.
 • Ota viimeistään tässä vaiheessa yhteyttä BirdLife Suomen toimistoon, josta saat tunnistuskilpailun sisältävän Powerpoint-tiedoston.
 • Järjestä oman luokan tunnistuskilpailu. Voit käyttää Lintuvisan kilpailumateriaalia tai järjestää kilpailun muulla tavalla.
 • Järjestä mahdollisten muiden opettajien kanssa jatkokilpailut, jos niitä pidetään.

HUOM. Ilmoita osallistumisesta BirdLife Suomeen (toimisto@birdlife.fi) mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta voimme neuvoa järjestelyissä, lähettää varsinaisen tunnistuskilpailun tiedoston ja tarvittaessa postittaa pieniä palkintoja kilpailujen voittajille (mahdollisuuksien mukaan).

Opettajat Liminganlahden seudulla:

Ennen Lintuvisaa:
Oppilaiden kanssa harjoitellaan lintulajien tunnistamista esimerkiksi Materiaalit-sivulta löytyvien harjoituskuvasarjojen avulla. Jos kaikki kuvasarjat ovat jo käyneet tutuiksi, voi lisää kuvia etsiä netistä (esim. www.lintukuva.fi) tai kokeilla www.birdid.no-visailusivustoa.

Karsinta:
Maalis–huhtikuu: Koulussa käydään karsintakisa, jossa ratkotaan loppukilpailuun osallistuvat oppilaat. Koulu voi ilmoittaa 5 oppilasta kunkin sarjan loppukilpailuun. Karsinta voidaan suorittaa koulussa opettajan päättämällä tavalla, esimerkiksi kisajärjestäjiltä saatavalla Google forms -muotoisella verkkolomakkeella, jossa on karsintakilpailuun sopivat kuvat.

Loppukilpailuun ilmoittautuminen:
Opettaja ilmoittaa loppukilpailuun osallistuvat oppilaat (max. 5 oppilasta/sarja) 19.4.2019 mennessä.

Loppukilpailu:
Loppukilpailu järjestetään perjantaina 26.4.2019 Liminganlahden luontokeskuksessa. Loppukilpailu käydään pudotuspeliperiaatteella: kilpailussa näytetään aina yksi kuva kerrallaan, ja oikein kuvan linnun määrittäneet oppilaat jatkavat kisassa mukana siihen asti, että voittaja on selvillä. Kaikki loppukilpailuun osallistuneet palkitaan.

Loppukilpailupäivän 26.4. ohjelma Liminganlahden luontokeskuksessa:

9.00-10.30 A-sarjan finaali
10.30-12.00 B-sarjan finaali
12.00-13.30 C- ja D-sarjan finaali

Päivän aikana järjestetään mm. seuraavaa ohjelmaa:

– opastettuja käyntejä lintutornille
– luontopolku
– tutustuminen Luontokeskuksen näyttelyyn
– mahdollisuus makkaranpaistoon nuotiolla

Mukaan: eväät ja retkivaatetus

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Liminganlahden Lintuvisaan:
Eero Lumme, p. 050 318 2031, eero.lumme@edu.liminka.fi