Bongaa päivä pihalla

Kuva: Pekka Holmström

Vietä hauska lintupäivä ihan pihalla

Koronaepidemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi perinteinen Tornien taisto peruttiin keväälllä 2020 ja sen sijasta järjestettiin leikkimielinen Pihojen taisto, johon sai osallistua kuka tahansa yksin tai muiden samassa taloudessa asuvien kanssa. Tapahtumaan osallistui yli 4 600 ihmistä lähes 3 000 pihalla. Tapahtumasta pidettiin ja siihen toivottiin jatkoa.

Palautteen perusteella pihatapahtumaa kehitettiin, ja keväällä 2021 se järjestettiin nimellä Bongaa päivä pihalla. Edellisvuoden tapaan laskettiin, kuinka monta lajia kodin tai mökin pihapiiristä löytyy. Havainnointialuetta laajennettiin ympyräksi, jonka säde on 100 metriä, ja havainnointiaikaa jatkettiin aamuviidestä klo 17 saakka. Koko tapahtuma-aikaa ei tarvinnut käyttää havainnointiin, vaan jokainen sai osallistua itselleen sopivimmalla tavalla – vaikka satunnaisella havainnoinnilla puutarhatöiden lomassa.

Bongaa päivä pihalla ei ole kilpailu, vaan tarkoitus on nauttia lähiluonnosta ja viettää mukava lintupäivä lähtemättä mihinkään. Seuraavan kerran tapahtuma järjestetään 7.5.2022.


Läs på svenska (Fågelskådningsdagen ute på gården)

 

Avuksi tapahtumaan


Jaa myös kuvia ja tunnelmia sosiaalisessa mediassa: käytä aihetunnistetta #BongaaPäiväPihalla