Osallistuminen Tornien taistoon

Ilmoittautuminen

Kerro ilmoittautumisen yhteydessä joukkueen nimi, jäsenet, varattava torni ja joukkueenjohtajan yhteystiedot. Maksa osallistumismaksu (10 € / joukkueen jäsen) viiden päivän kuluessa ilmoittautumisesta oma-aloitteisesti BirdLife Suomen tilille (FI76 8000 1502 0958 06, yksi maksu / joukkue, viestiksi “Tornien taisto / joukkueen nimi”). Muussa tapauksessa torni vapautuu muille joukkueille varattavaksi.

Tulosten ilmoittaminen

Joukkueen tulos ilmoitetaan heti kisan päätyttyä – viimeistään klo 16 mennessä ensisijaisesti verkossa.

 • Ilmoita joukkueen havainnot (avataan 4.5.)

Säännöt

 1. Tarkoitus ja henki
  Tornien taiston tarkoituksena on viettää mukava lintupäivä ja tehdä lintuharrastusta tunnetuksi leikkimielisen kilpailun avulla. Osallistumismaksuilla kerätään varoja heinäkurpan suojeluun (rahankeräyslupa).
 2. Kilpailuaika
  Seuraava taisto kisataan lauantaina 4.5. klo 5–13.
 3. Osanottajat ja ilmoittautuminen
  Tornien taistoon voivat osallistua kaikki halukkaat. Joukkueessa on 3–8 henkilöä, mutta joukkueen ulkopuolista apua lintujen etsimisessä saa käyttää vapaasti. Ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 20.3. klo 12.00 ensisijaisesti Tornien taiston verkkosivuilla. Jos et pysty ilmoittautumaan verkkolomakkeella, voit soittaa BirdLife Suomen toimistoon, puh. 010 406 6200 (arkisin klo 10–15). Osallistumismaksu (10 euroa / joukkueen jäsen) maksetaan viiden päivän kuluessa ilmoittautumisesta oma-aloitteisesti (emme lähetä laskua) BirdLife Suomen tilille FI76 8000 1502 0958 06. Joukkueen osallistumismaksu maksetaan yhdellä kertaa ja viestiksi merkitään Tornien taisto / joukkueen nimi. Ilman maksettua osallistumismaksua torni vapautuu muille joukkueille varattavaksi.
 4. Kilpailualue
  Kilpailualueena on joukkueen ilmoittama lintutorni. Ainoastaan tornista havaitut lajit voidaan laskea. Hyväksyttyjä torneja ovat muun muassa kiinteät lintutornit, lintulavat, vesitornit, hyppyrimäen tornit, lennonjohtotornit ja näkötornit. Asuinrakennuksen katto ei käy. Jos olet epävarma: rakennelman pitää olla kiinteä torni.
 5. Lintulajien määrittäminen
  Vähintään kahden joukkueen jäsenen on havaittava ja tunnistettava laji, jotta se voidaan laskea. Lajien lisäksi hyväksytään laajemmat määritykset, joihin ei sisälly muita havaittuja lajeja (esim. käpylintulaji, jos määritettyjä käpylintuja ei ole nähty). Vangittuja, kesytettyjä tai tarhattuja lintuja ei hyväksytä. Nauhureita, pillejä tai muita teknisiä houkuttimia ei saa käyttää.
 6. Tulosten ilmoittaminen
  Joukkueen tulos ilmoitetaan BirdLife Suomelle välittömästi kisan päätyttyä klo 16 mennessä ensisijaisesti verkkosivuilla tai toissijaisesti tekstiviestillä.
 7. Tulosten julkistaminen
  Tornien taiston tulokset julkaistaan Tornien taiston verkkosivuilla tapahtumapäivän iltana klo 18 mennessä.
 8. Palkinnot
  Kaikkien osallistuneiden joukkueiden kesken arvotaan lahjakortti BirdLife Suomen Lintuvarusteeseen.