Tee testamenttilahjoitus

Kuva: Jan Södersved

Testamentilla jätät arvokkaan lahjan tuleville sukupolville ja ilmaiset, mitä olet pitänyt tärkeänä elämäsi aikana.

 

Kiitos, että harkitset testamentin tekemistä BirdLife Suomelle lintujen ja lähiluonnon hyväksi. Se on tahdonilmaus siitä, miten haluat omaisuutesi jakaa, ja näkyvä kannanotto niiden asioiden puolesta, joita olet pitänyt arvokkaina elämäsi aikana.

Testamenttilahjoituksellasi autat. BirdLife Suomi tekee työtä, jotta myös seuraavilla sukupolvilla on mahdollisuus iloita linnuista ja lapsemme voivat kokea upeita luontoelämyksiä. Apua todella tarvitaan, koska joka kolmas lintulaji on Suomessa uhanalainen.

Voit osoittaa BirdLifelle perintönä koko omaisuuden, osan siitä tai määrätyn rahasumman. Testamenttilahjoitukset ovat BirdLifelle yleishyödyllisenä yhdistyksenä verovapaita.

Mikään lahjoitus ei ole liian pieni – jokaisella lahjoituksella on merkitystä. BirdLife Suomi on perinteikäs, 50 vuotta sitten perustettu järjestö, jonka juuret ulottuvat lähes sadan vuoden päähän. Olemme kiitollisia kaikista tähän mennessä saamistamme testamenttilahjoituksista.

 

Näin varmistat, että tahtosi toteutuu

Testamentti on vaikuttava päätös. Sen tekeminen ei ole koskaan liian aikaista eikä kovin vaikeaa, mutta lain määräysten ja muotoseikkojen on täytyttävä, jotta tahtosi toteutuu toivomallasi tavalla.

”Testamentin tekeminen koetaan kaukaiseksi asiaksi, mutta elämä voi loppua yllättäen ja sen jälkeen on myöhäistä toimia. Testamentin laatiminen varmistaa oman tahdon toteutumisen kuoleman jälkeen. Edustamasi elämänarvot jatkavat elämää”, sanoo BirdLife Suomen toiminnanjohtaja Aki Arkiomaa.

Mikäli sinulla ei ole perillisiä, omaisuutesi siirtyy valtiolle, ellet ole tehnyt testamenttia.

Testamentin laatijalla ei ole velvollisuutta ilmoittaa lahjoituksestaan etukäteen BirdLife Suomelle, mutta suosittelemme yhteydenottoa etenkin, jos haluat kohdistaa lahjoituksesi johonkin tiettyyn toimintamuotoon. Meille voit myös lähettää oman kappaleen hyväksemme tehdystä testamentista. Talletamme sen pankkiholviin.

Ota meihin yhteyttä – annamme mielellämme lisätietoja! Yhteydenotto ei velvoita sinua mihinkään. Saat meiltä apua testamentin tekemisessä. Kaikki testamenttilahjoituksiin liittyvät keskustelut käydään luottamuksellisesti.

Tarkempia ohjeita ja apua testamenttilahjoituksiin liittyvissä asioissa antaa toiminnanjohtaja, lakimies Aki Arkiomaa, puh. 010 406 6200, sähköposti aki.arkiomaa@birdlife.fi

 

Jokainen lahjoitus on yhtä arvokas. Pienistä osista koostuu merkittävä kokonaisuus, jonka käytämme työhön linnuston, luonnon ja tulevien sukupolvien hyväksi.