Opettajille

Linnut ovat kiinnostavia, värikkäitä, ja niitä on helppo nähdä vuoden ympäri kaikissa elinympäristöissä, myös kaupungeissa. Linnut ovatkin erinomainen aihe lasten ja nuorten kanssa tutustuttavaksi.

Tälle sivulle on koottu BirdLifen tarjoamaa materiaalia ja vinkkejä kaikille lasten kanssa toimiville: kouluille, päiväkodeille, kerhoille, perheille jne.

OBS: Se här på svenska!

See here in English!

Retkelle lasten kanssa

Myönteiset luontokokemukset ovat erittäin tärkeitä lapsen kasvulle, joten lasten kanssa kannattaa retkeillä aina kun tilaisuus tarjoutuu – yksittäinenkin kerta on arvokas!

  • Omatoiminen retkeily lasten kanssa kannattaa aina. Olemme koonneet paketin vinkkejä lintu- ja luontoretkeilyyn lasten kanssa!
  • Linturetkelle asiantuntevan oppaan kanssa: ota yhteyttä lähimpään alueelliseen lintuyhdistykseen tai sen retkivastaavaan/retkikummivastaavaan. Suurin osa yhdistyksistä järjestää säännöllisesti kaikille avoimia retkiä tai muita lintuopastuksia, joille myös perheet ja muut pienet ryhmät ovat tervetulleita. Koululuokan tai päiväkotiryhmän kannattaa kysyä mahdollisuutta saada yhdistyksen lintuharrastaja vierailemaan tai oppaaksi retkelle.

Materiaaleja

Toimintaa ja ohjelmaa

Tapahtumia

Lasten lintuviikko toukokuun lopulla on lasten oma lintutapahtuma! Lintuja ei tarvitse tunnistaa, vaan niiden touhuja vakoillaan kuin salapoliisileikissä. Tarjoamme valmista, monipuolista materiaalia ja verkkolomakkeella osallistuneiden kesken arvotaan hienoja palkintoja. Tapahtuma on maksuton ja ikärajaton, ja se sopii kaikenlaisille lapsiryhmille, kuten koululuokille, päiväkotiryhmille ja kerhoille. Också på svenska / Also in English.

Pihabongaus tammikuun viimeisenä viikonloppuna on Suomen suurin luontotapahtuma. Koululuokat voivat osallistua Pihabongauksen koululaisviikkoon tapahtumaa edeltävällä viikolla. Tapahtumassa tarkkaillaan korkeintaan tunnin ajan talvilintuja vaikkapa koulun pihalla ja ilmoitetaan havainnot verkkolomakkeella. Tapahtuma innostaa lähiluonnon tarkkailuun, ja samalla kerätään arvokasta tietoa talvisesta linnustostamme. Oppilaille tapahtuman avulla voi havainnollistaa esimerkiksi tieteellisen tiedonkeruun perusteita. Tapahtumaan liittyy paljon materiaalia talvilinnuista.

Katso myös Bongaa päivä pihalla (toukokuussa), Pönttöbongaus (kesäkuun alussa) ja EuroBirdwatch (lokakuun alussa) materiaaleineen ja oheistapahtumineen.

Lintulive

BirdLifen lapsi- ja nuorisotyö

Tutustu BirdLifen lapsi- ja nuorisotyöhön.

Täältä löydät muun muassa nuorten linturyhmien yhteystiedot ja vinkkejä linnuista kiinnostuneen lapsen tai nuoren tukemiseksi hänen harrastuksessaan.