Auta estämään laiton pikkulintujen pyynti Kyproksella – allekirjoita vetoomus!

Mustapääkerttu. Kuva: Micha Fager.

 

Lintujen laiton metsästys Välimeren alueella uhkaa myös suomalaisia muuttolintuja. Kyproksen parlamentin tuore päätös pienentää laittomasta pyynnistä annettavia rangaistuksia on iso askel taaksepäin lintujen suojelussa. BirdLife Kypros kerää nimiä vetoomukseen, jossa vaaditaan päätöksen kumoamista.

BirdLife on kamppaillut pitkään pikkulintujen laittoman pyynnin lopettamiseksi Välimeren maissa. Lintujen julma salametsästys esimerkiksi liima-ansoilla on kuitenkin edelleen vakava ongelma, ja suojelutyöstä huolimatta asenteet ja lainsäädäntö ovat muuttuneet hitaasti. Laiton metsästys on monin paikoin merkittävää bisnestä.

Kyproksen parlamentti hyväksyi joulukuussa 2020 lakimuutoksen, joka heikentää merkittävästi lintujen suojelua: salametsästyksestä annettava sakkorangaistus pienenee 2 000 eurosta 200 euroon. Lakimuutos koskee 14 lajin salametsästystä liima-ansoilla ja haulikolla. Lajeihin kuuluu muun muassa kuvan mustapääkerttu.  On selvää, että tämä päätös kannustaa salametsästykseen ja antaa huolestuttavan viestin Kyproksen päättäjien suhtautumisesta lintujen suojeluun.

BirdLife Kyproksen vetoomuksessa vaaditaan päätöksen kumoamista ja laittomasta pyynnistä määrätyn sakon palauttamista takaisin 2 000 euroon. Allekirjoita vetoomus ja jaa siitä eteenpäin – autat edistämään muuttolintujen suojelua!

Allekirjoita vetoomus täällä!

(vetoomuksen englanninkielinen tiivistelmä on luettavissa kreikankielisen tekstin jälkeen)