Lintutilanne 20.3.2020

Metsä- ja tundrahanhia. Kuva: Micha Fager

Lintutilanne 20.3.2020

Eilen oli viikon paras muuttopäivä. Esimerkiksi Espoossa muutti yli 6 000 metsä- ja tundrahanhea ja Joutsenossa lähes 700 töyhtöhyyppää. Rannikolla oli vilkasta . Haahkamuutto reipastui rannikolla, ja muutolta saapuneita mustarastaita ilmestyi moneen paikkaan. Hangossa muutti 15 kangaskiurua ja 17 kulorastasta. Hanhia muuttaa tänäänkin runsaasti.

Keskiviikkona Pedersöressä muutti yli 1 500 pulmusta ja 82 merikotkaa. Samana päivänä ensimmäiset hanhet ehtivät Pohjois-Pohjanmaalle neljän lajin voimin. Metsä- ja tundrahanhia on tähän mennessä saapunut enemmän kuin koskaan aiemmin tässä vaiheessa maaliskuuta. Lounais-Suomessa metsähanhia on monessa paikassa jo tuhansittain ja tundrahanhiakin sadoittain.

Viikolla saapuneita uusia muuttolintuja ovat moneen paikkaan ehtinyt meriharakka, Hangossa nähty kyhmyhaahka ja Saloon eilen tullut ruskosuohaukka. Aikaisemmin saapuneista lajeista hiirihaukka on havaittu Kuopiossa ja Torniossa, kurki Keski-Suomessa, kiuru ja uuttukyyhky Pohjois-Karjalassa, kottarainen Kainuussa sekä harmaalokki Kuusamossa ja Rovaniemellä.

Ensi viikolla saapuu muun muassa lisää rastaita ja peippoja.

 

Yleistietoa lintutilanteesta:

Lintutilanne päivitetään seuraavan kerran perjantaina 27.3.