Lintutilanne 26.3.2021

Naurulokki. Kuva: Micha Fager

Lintutilanne 26.3.2021

Ensimmäiset kevätmuuttajat ovat tällä viikolla edenneet pitkälle sisämaahan, joskin muualla kuin rannikon läheisyydessä on edelleen melko niukasti muuttajia. Töyhtöhyyppiä nähtiin tällä viikolla Limingassa ja Kuhmossa saakka, kiuruja puolestaan Oulussa ja Kiuruvedellä. Lappiin asti ehtivät tällä viikolla mustarastas, kottarainen, metsä- ja merihanhi sekä uuttu- ja sepelkyyhky.

Kevään ensihavainnot kirjattiin muun muassa sepelhanhesta, kyhmyhaahkasta ja merikihusta. Tiistaina aurinkoisessa myötätuulessa muutti runsaasti lintuja. Esimerkiksi Uudessakaupungissa muutti noin 6 000 metsähanhea, 1 500 laulujoutsenta ja 800 kyhmyjoutsenta. Kristiinankaupungissa laskettiin 4 000 muuttavaa kalalokkia.

Myös eilinen oli hyvä muuttopäivä sen jälkeen, kun sumu väistyi rannikolta. Kustavissa muutti lähes 500 sepelkyyhkyä ja Hangossa yli 2 700 haahkaa ja kymmeniä kurkia. Yksittäisiä kurkia on edennyt suunnilleen Vaasa–Lappeenranta-linjalle, ja pohjoisin kurki nähtiin jo Pedersöressä. Myös naurulokit ovat yleistyneet viime päivinä nopeasti.

Lähipäivinä Suomeen saapuu lisää kurkia, peippoja, rastaita, punarintoja ja monia muita alkukevään muuttajia. Uusina muuttajina odotellaan muun muassa kalasääskeä ja kuovia.

 

Yleistietoa lintutilanteesta:

Lintutilanne päivitetään seuraavan kerran torstaina 1.4.