Rovaniemeläinen Petri Kemppainen on vuoden retkikummi

Petri Kemppainen oli lintuoppaana Rovaniemen Harjulammen lintutornissa keväällä 2016. Kuva: Esko Nevala

Mediatiedote 20.11.2016

BirdLife Suomen vuoden retkikummiksi on valittu rovaniemeläinen Petri Kemppainen.

Petri Kemppainen on toiminut retkioppaana yli 10 vuotta. Hän on kunnostautunut erityisesti vetämällä lapsille suunnattuja retkiä Lasten lintuviikolla toukokuussa. Rajavartijana työskentelevä Kemppainen on pitänyt sitä varten lomaa. Tänä vuonna retkille osallistui viisisataa lasta ja opettajaa. Vuosien mittaan Kemppaisen linturetkillä on käynyt tuhansia lapsia. He ovat olleet innostuneita, ja lintutietoutta on kertynyt myös opettajille.

Kemppaisen oma lintuharrastus alkoi 1980-luvun alussa. Monipuoliseen lintuharrastukseen kuuluu myös lintujen rengastus. Lapin lintutieteellisen yhdistyksen hallituksessa hän on toiminut kymmenkunta vuotta.

BirdLife Suomen jäsenyhdistyksissä toimii yhteensä noin 100 retkikummia. He ovat aktiivisia lintuharrastajia, jotka järjestävät linturetkiä yleisölle. Retkikummitoiminta tarjoaa aloittelijoille hyvän mahdollisuuden päästä sisälle lintuharrastuksen saloihin.

BirdLife Suomi on vuodesta 2005 lähtien valinnut vuoden retkikummin. Tämän vuoden palkinto julkistettiin tänään BirdLife Suomen edustajiston kokouksessa Lohjalla.

 

KUVA vapaasti julkaistavaksi uutisen yhteydessä

Petri Kemppainen oli lintuoppaana Rovaniemen Harjulammen lintutornissa keväällä 2016. Kuva: Esko Nevala

LISÄTIETOJA
vuoden retkikummi Petri Kemppainen, puh. 040 513 3838

järjestökoordinaattori Inka Plit, p. 050 575 5081
BirdLife Suomi ry