Vuoden lintuyhdistys on Kanta-Hämeestä

Kanta-Hämeen lintutieteellisen yhdistyksen talkoot Honkalanrannassa 20.2.2016. Kuva: Jussi Kairamo

Mediatiedote 19.3.2017

BirdLife Suomi on valinnut vuoden lintuyhdistykseksi Kanta-Hämeen lintutieteellinen yhdistys ry:n. Valinta julkistettiin sunnuntaina Kemissä BirdLife Suomen edustajiston kokouksessa.

Vuoden 2017 lintuyhdistys palkitaan erityisesti isoista hankkeistaan, joilla parannetaan alueellisia luontoharrastusmahdollisuuksia ja kunnostetaan lintukohteita. Hämeenlinnan Honkalanrantaan yhdistys on rakentanut lintutornin, leiripaikan laavuineen ja perinneladon. Hanke jatkuu, ja paikalle on tulossa vielä luontopolku ja nuotiopaikka.

Useamman toimijan yhteishankkeessa Riihimäen Sammalistonsuon kosteikkoalueen ennallistamiseksi Kanta-Hämeen lintutieteellinen yhdistys on vastannut lintulavan rakentamisesta, kahlaajarantojen kunnostuksesta, linnunpönttöjen ripustamisesta ja linnustonseurannasta. Sammalistonsuo on nykyään yksi Kanta-Hämeen parhaita lintukosteikkoja.

Yhdistys on myös osallistunut BirdLife Suomen MAALI-hankkeeseen (maakunnallisesti tärkeät lintualueet) ja julkaissut raportin alueensa tärkeistä lintualueista. Yhdistys järjestää myös aktiivisesti retkiä ja muita yleisötapahtumia.

Kanta-Hämeen lintutieteellinen yhdistys on BirdLife Suomen jäsenyhdistys. Sen toimialueeseen kuuluvat Hattula, Hausjärvi, Hämeenlinna, Janakkala, Loppi ja Riihimäki. Yhdistys on perustettu vuonna 1971, ja siihen kuuluu tällä hetkellä runsaat 340 jäsentä.

BirdLife Suomi on maamme lintuyhdistysten keskusjärjestö, jolla on 30 jäsenyhdistystä. Vuoden lintuyhdistys on nimetty vuodesta 1980 lähtien.

 

LISÄTIETOJA

puheenjohtaja Juhani Kairamo, p. 050 336 3747, juhani.kairamo(at)birdlife.fi
Kanta-Hämeen lintutieteellinen yhdistys ry

järjestökoordinaattori Inka Plit, p. 050 575 5081, inka.plit(at)birdlife.fi
BirdLife Suomi ry