Lintumessut kokoaa linnuista kiinnostuneet Helsinkiin

Lintumessut 20.8.2016. Kuva: Jan Södersved

Lintumessut järjestetään ensi lauantaina 26.8. Helsingin Viikissä. Lintuharrastuksen messutapahtumassa klo 10–17 on lintuharrastusvälineiden esittelyä, opastettuja linturetkiä ja lintuaiheista ohjelmaa. Messualueelle on vapaa pääsy.

Messuilla on mukana muun muassa lintuharrastusvälineiden maahantuojia, matkanjärjestäjiä ja lintuharrastusjärjestöjä. Ohjelmalavalla esiintyvät maailmankuulut luontokuvaajat Markus Varesvuo ja Jari Peltomäki, linnunpönttöasiantuntija Urpo Koponen ja monia muita. Ohjelmassa on myös esitykset esimerkiksi lintujen rengastuksesta ja lintujen äänittämisestä. Esiintyjiä haastattelee Paul Segersvärd.

Messujen ajan järjestetään opastettuja kävelyretkiä tunnin välein klo 11–16. Linturetkillä tutustutaan Viikin koetilan peltojen lintuihin asiantuntevan oppaan johdolla. Aamuvirkuille on lisäksi tarjolla klo 8 pitempi retki, jolle ilmoittaudutaan ennakkoon. Retkille lähdetään Gardenian kasvihuoneen pääovelta, messualueen reunalta.

”Lintumessut järjestettiin ensimmäisen kerran viime vuonna, ja tapahtumalle oli selvästi kysyntää. Messuille ovat tervetulleita kaikki linnuista kiinnostuneet. Paikalla olevilta asiantuntijoilta voi kysellä linnuista mitä tahansa”, kannustaa toiminnanjohtaja Aki Arkiomaa BirdLife Suomesta.

Lintumessujen järjestäjinä ovat BirdLife Suomi ja Suomen Lintuvaruste Oy. Messut järjestetään Viikissä osoitteessa Koetilantie 1.

 

LISÄTIETOJA

toiminnanjohtaja Aki Arkiomaa, p. 040 547 6175, aki.arkiomaa(at)birdlife.fi
BirdLife Suomi ry