Sipoolainen Teemu Sirkkala on vuoden nuori lintuharrastaja

Vuoden nuori lintuharrastaja 2017, Teemu Sirkkala. Kuva: Juho Jolkkonen

Mediatiedote 19.11.2017

BirdLife Suomi on valinnut sipoolaisen Teemu Sirkkalan vuoden 2017 nuoreksi lintuharrastajaksi.

19-vuotias Teemu on on aina valmis lähtemään linturetkelle. Hänestä on lyhyessä ajassa kasvanut taitava määrittäjä, ja hän uskaltaa myös jakaa osaamistaan yhdistyksen retkillä ja sosiaalisessa mediassa rakentavalla tavalla. Hän on jo ehtinyt toimia Porvoon Seudun Lintuyhdistyksen (PSLY) hallituksessa ja olla mukana Helsingin Seudun Lintutieteellisen Yhdistyksen Tringan retkitoiminnassa. Toissa vuodesta alkaen hän on vetänyt useita yleisö- ja jäsenretkiä, ja viime keväänä hän toimi oppaana Virolahden Arktika-päivillä. Teemun luotsaamien retkien osallistujilta on tullut poikkeuksetta hyvää palautetta nuoren oppaan toiminnasta.

Muun lintuharrastuksen ohella Teemu on etevä lintukuvaaja. Hän on pitänyt oman luontokuvanäyttelyn, ja hänen kuviaan on julkaistu PSLY:n julkaisemassa Corvus-lehdessä.

BirdLife Suomi on vuodesta 2000 lähtien valinnut vuoden nuoren lintuharrastajan. Palkinnolla halutaan kannustaa nuoria aktiiviseen lintuharrastus- ja järjestötoimintaan. Tämän vuoden palkinto julkistettiin tänään BirdLife Suomen edustajiston kokouksessa Valkeakoskella.

 

VALOKUVA Teemu Sirkkalasta vapaasti julkaistavaksi uutisen yhteydessä, kuvaajan nimi (Juho Jolkkonen) mainittava

LISÄTIETOJA

vuoden nuori lintuharrastaja Teemu Sirkkala, p. 0400 188 161

järjestökoordinaattori Markus Seppälä, p. 044 306 9546, markus.seppala(at)birdlife.fi
BirdLife Suomi ry