Helsinkiläinen Jaana Sarvala on vuoden retkikummi

Jaana sarvala, vuoden retkikummi 2017

Mediatiedote 19.11.2017

BirdLife Suomen vuoden retkikummiksi on valittu helsinkiläinen Jaana Sarvala.

Sarvalan lintuharrastus alkoi vasta noin kymmenen vuotta sitten, mutta hän on ehtinyt olla Helsingin Seudun Lintutieteellisen Yhdistyksen Tringan retkikummina vuodesta 2013 ja retkitoimikunnan puheenjohtajana viisi vuotta. Tänä aikana hän on kehittänyt tarmokkaasti yhdistyksen retkitoimintaa. Nykyään Tringa järjestää vuosittain kymmeniä kotimaan retkiä sekä yhteistyötahojen kanssa lintukursseja ja retkiä ulkomaille. Sarvalan patistamana Tringa on siirtynyt sähköiseen retkivaraus- ja maksujärjestelmään.

Jaana Sarvala on myös itse aktiivinen retkiopas. Hän toimii oppaana yli kymmenellä retkellä vuosittain. Oppaana hän on helposti lähestyttävä, avulias ja ystävällinen. Häneltä uskaltaa arempikin harrastaja kysyä neuvoja. Jos johonkin kysymykseen ei heti löydy vastausta, Sarvala ottaa selvää. Hänellä on aito halua auttaa muita kehittymään lintuharrastuksessa.

BirdLife Suomen jäsenyhdistyksissä toimii yhteensä noin 200 retkikummia. He ovat aktiivisia lintuharrastajia, jotka järjestävät linturetkiä yleisölle. Retkikummitoiminta tarjoaa aloittelijoille hyvän mahdollisuuden päästä sisälle lintuharrastuksen saloihin.

BirdLife Suomi on vuodesta 2005 lähtien valinnut vuoden retkikummin. Tämän vuoden palkinto julkistettiin tänään BirdLife Suomen edustajiston kokouksessa Valkeakoskella.

 

VALOKUVA Jaana Sarvalasta vapaasti julkaistavaksi uutisen yhteydessä, kuvaajan nimi (Jan Södersved) mainittava

LISÄTIETOJA

vuoden retkikummi Jaana Sarvala, p. 050 599 3863

järjestökoordinaattori Markus Seppälä, p. 044 306 9546, markus.seppala(at)birdlife.fi
BirdLife Suomi ry