BirdLife myönsi Seppo Vuolannolle kultaisen ansiomerkin

Seppo Vuolanto. Kuva: Airi Jaro

Mediatiedote 12.1.2018

BirdLife Suomi on myöntänyt kultaisen ansiomerkin ympäristöneuvos Seppo Vuolannolle erittäin merkittävästä toiminnasta kotimaisen lintuharrastuksen hyväksi. Ansiomerkki luovutettiin eilen Helsingin Seudun Lintutieteellisen Yhdistyksen Tringan kuukausikokouksessa Helsingissä.

Vuolanto on tullut valtakunnallisesti tunnetuksi Luontoillan lintuasiantuntijana. Hän kuului jo Luontoillan ensimmäiseen kokoonpanoon radiossa vuonna 1975 ja oli mukana vuoteen 2008 saakka. Etenkin Luontoillan alkuvuosina Vuolanto oli julkisen roolinsa ansiosta maan tunnetuimpia lintuasiantuntijoita ja on siten edistänyt kiinnostusta lintuihin ja lintuharrastukseen.

Vuolanto on harrastanut lintuja yli 60 vuotta. Hän oli aktiivisesti mukana Suomen Lintutieteellisen Yhdistyksen nuorisojaostossa ennen kuin Tringa perustettiin vuonna 1973. Tringan puheenjohtajana Vuolanto toimi 2010–2015 ja on yhä Tringan suojelutoimikunnassa. Osan puheenjohtajakaudestaan Vuolanto toimi myös BirdLife Suomen edustajistossa.

Vuolanto opiskeli biologiaa ja teki vuonna 1968 opinnäytetyönsä vesipääskyn pesimäbiologiasta Raippaluodon Norrskärillä. Vuodesta 1959 lähtien hän on rengastanut yli 40 000 lintua ja jatkaa rengastamista edelleen.

Virkauransa Vuolanto on tehnyt ympäristönsuojelun parissa. Hän on työskennellyt Helsingin kaupungilla, Uudenmaan lääninhallituksessa sekä ympäristöministeriössä ja EU:n komissiossa niin kansallisten kuin kansainvälisten asioiden parissa. Näissä yhteyksissä hänen toimenkuvaansa on kuulunut muun muassa ihmistoiminnan ja luonnon monimuotoisuuden sovittaminen toisiinsa.

BirdLife Suomen kultainen ansiomerkki voidaan antaa valtakunnallisesti tai kansainvälisesti poikkeuksellisen menestyksellisestä sekä hyvin pitkäaikaisesta, yli 25 vuotta jatkuneesta toiminnasta lintuharrastuksen, -tutkimuksen tai -suojelun edistämiseksi.

 

VALOKUVA Seppo Vuolannosta vapaasti julkaistavaksi uutisen yhteydessä, kuvaajan nimi (Airi Jaro) mainittava

LISÄTIETOJA

ympäristöneuvos Seppo Vuolanto, p. 044 512 0757, svuolanto(at)gmail.com

Jukka Hintikka, puheenjohtaja, p. 044 566 5593, jukka_hintikka(at)hotmail.com
Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys ry