Vuoden lintuyhdistys on Keski- ja Pohjois-Uudeltamaalta

• Keski- ja Pohjois-Uudenmaan Lintuharrastajat Apus, logo

Mediatiedote 17.3.2018

BirdLife Suomi on valinnut vuoden lintuyhdistykseksi Keski- ja Pohjois-Uudenmaan Lintuharrastajat Apus ry:n. Valinta julkistettiin tänään lauantaina Maarianhaminassa BirdLife Suomen edustajiston kokouksessa.

Vuoden 2018 lintuyhdistys palkitaan aktiivisesta jäsenlähtöisestä toiminnasta, jota järjestetään ympäri vuoden. Yhdistyksessä korostetaan yhteisöllisyyden luomista lintuharrastuksen edistämisessä, ja esimerkiksi toiminnan suunnittelussa otetaan huomioon sekä vanhat että uudet jäsenet kokoamalla ideoita ja sitten toteuttamalla niitä.

Yhdistys laati viime vuonna oman pitkän aikavälin toimintasuunnitelman ja siihen liittyvät toimenpiteet ja kannustaa myös muita yhdistyksiä tekemään samoin. Keski- ja Pohjois-Uudenmaan Lintuharrastajat Apus on osallistunut myös vahvasti BirdLife Suomen strategian suunnitteluun.

Keski- ja Pohjois-Uudenmaan Lintuharrastajat Apus on BirdLife Suomen jäsenyhdistys. Sen toimialueeseen kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi ja Tuusula. Yhdistys on perustettu vuonna 1981, ja siihen kuuluu tällä hetkellä runsaat 420 jäsentä. Viime vuonna jäsenmäärä kasvoi merkittävästi.

BirdLife Suomi on maamme lintuyhdistysten keskusjärjestö, jolla on 30 jäsenyhdistystä. Vuoden lintuyhdistys on nimetty vuodesta 1980 lähtien.

 

LISÄTIETOJA

puheenjohtaja Mika Asikainen, p. 0400 251 389, mika.asikainen(at)saunalahti.fi
Keski- ja Pohjois-Uudenmaan Lintuharrastajat Apus ry

järjestökoordinaattori Markus Seppälä, p. 044 306 9546, markus.seppala(at)birdlife.fi
BirdLife Suomi ry