Lintumessuilla monipuolista ohjelmaa

Lintumessut 2017. Kuva: Teemu Lehtiniemi

Mediatiedote 21.8.2018

BirdLife Suomi järjestää lintumessut ensi lauantaina 25.8. Helsingin Viikissä. Lintuharrastustapahtumassa on lintuharrastusvälineiden esittelyä, opastettuja linturetkiä, kuvaesityksiä ja muuta lintuaiheista ohjelmaa.

Ohjelmalavalla puhutaan muun muassa linnustonsuojelusta ja loukkaantuneiden lintujen hoidosta. Esiintyjiä haastattelee Paul Segersvärd. Kyselytunnilla asiantuntijat vastaavat yleisön lintukysymyksiin.

Opastettuja kävelyretkiä järjestetään tunnin välein klo 11–16. Linturetkillä tutustutaan Viikin koetilan peltojen lintuihin asiantuntevan oppaan johdolla. Aamuvirkuille on tarjolla kaksi pitempää retkeä, joille ilmoittaudutaan ennakkoon.

Ennakkoilmoittautumista odotetaan myös kuvauskävelyille, joilla tutustutaan lintukuvaukseen. Jatkuvasti suosiotaan kasvattava luontokuvaus on muutenkin entistä näkyvämmin mukana. Omia kuviaan esittävät luontokuvaajat Markus Varesvuo, Jari Peltomäki ja Lassi Kujala.

”Lintumessut järjestettiin ensimmäisen kerran toissa vuonna, ja tapahtumalle oli selvästi kysyntää. Messuille ovat tervetulleita kaikki linnuista kiinnostuneet”, kannustaa toiminnanjohtaja Aki Arkiomaa BirdLife Suomesta.

Lintumessut järjestetään lauantaina klo 10–17 Viikissä osoitteessa Koetilantie 1. Paikalla on lintuharrastusjärjestöjä, matkanjärjestäjiä ja lintuharrastusvälineiden maahantuojia. Tapahtuma-alueelle on vapaa pääsy.

 

LISÄTIETOJA

toiminnanjohtaja Aki Arkiomaa, p. 040 547 6175, aki.arkiomaa(at)birdlife.fi
BirdLife Suomi ry