Raumalainen Hannes Halminen on vuoden nuori lintuharrastaja

Vuoden 2018 nuori lintuharrastaja Hannes Halminen. Kuva: Hannes Halminen

BirdLife Suomi on valinnut raumalaisen Hannes Halmisen vuoden 2018 nuoreksi lintuharrastajaksi. 16-vuotias Hannes suhtautuu harrastukseen ja muihin harrastajiin reippaalla ja ikäisekseen kypsällä asenteella.

Hannes on harrastanut aktiivisesti lintuja yli viisi vuotta ja on jo tiiviisti mukana Rauman Seudun Lintuharrastajien (RSLH) toiminnassa. Viime vuodesta lähtien hän on ollut yhdistyksen hallituksessa sekä toiminut nuorisovastaavana ja sittemmin perustetun nuorisojaoston puheenjohtajana. Hän on vetänyt nuorisojaoston retkiä, esitellyt kotiseutunsa lintupaikkoja yleisölle ja toiminut oppaana yleisöretkillä.

Tänä vuonna Hannes toimii myös RSLH:n tiedottajana ja vastaa yhdistyksen verkkosivuista. Hän perusti yhdistykselle myös Instagram-tilin, jolla jaetaan lintukuvia. Hän on osallistunut myös muilla tavoin paikallisen lintuharrastuksen kehittämiseen ja uusien tapahtumien ja retkien ideoimiseen. Viime talvena hän ideoi ja perusti valtakunnallisen kisan, jossa lasketaan ruokintapaikalla käyviä lintulajeja marraskuun alusta maaliskuun loppuun.

BirdLife Suomi on vuodesta 2000 lähtien valinnut vuoden nuoren lintuharrastajan. Palkinnolla halutaan kannustaa nuoria aktiiviseen lintuharrastus- ja järjestötoimintaan. Tämän vuoden palkinto julkistettiin tänään BirdLife Suomen edustajiston kokouksessa Kokkolassa.

 

VALOKUVA Hannes Halmisesta vapaasti julkaistavaksi uutisen yhteydessä

LISÄTIETOJA

vuoden nuori lintuharrastaja Hannes Halminen, p. 044 344 7743

järjestökoordinaattori Juhani Kairamo, p. 050 336 3747, juhani.kairamo(at)birdlife.fi
BirdLife Suomi ry