Porin Lintutieteellinen Yhdistys 60 vuotta

Linturetkellä 1954 Porin Luotsinmäellä Arvo Tuominen, Ilkka Lilja ja Martti Soikkeli. Kuva: Martti Soikkeli

Mediatiedote 16.3.2019

Manner-Suomen vanhin paikallinen lintuyhdistys, Porin Lintutieteellinen Yhdistys PLY, juhlii tänään 60-vuotista taivaltaan. Juhlaseminaarissa ja iltajuhlassa on mukana myös muutama yhdistyksen 12 perustajajäsenestä. Yhdistys on perustettu 9.1.1959.

Seminaarissa julkistettiin 60-vuotisjuhlajulkaisu Linnut ja lintuharrastajat. Kirja esittelee suomalaisen lintuharrastuksen kehittymistä yhdistyksen jäsenten silmin. Mukana on kokemuksia hienoilta retkiltä ja upeilta lintupaikoilta Yyteristä, Säpistä ja Kokemäenjoen suistosta. Matkaa tehdään myös merikotkan siivin ja kerrataan, mitä harvinaisuuksia alueella on havaittu ensimmäistä kertaa Suomessa. Kertojina ja kuvittajina ovat niin perustajajäsenet kuin nykyisetkin aktiivit. Kirjan on toimittanut Markku Saiha.

Juhlaseminaarissa PLY otti myös vastaan Satakunnan kulttuuriympäristöteko -palkinnon, jonka Satakunnan kulttuuriympäristötyöryhmä jakoi nyt toisen kerran. Palkinnon perusteena oli PLY:n ympäristönhoitotyö. Yhdistys on hoitanut Yyterin lietteiden rantaniittyä jo 1990-luvun lopulta ja Säpin majakan piha-aluetta ja siihen liittyvää niittyä vuodesta 2017. Hoitotoimet parantavat lintujen mahdollisuuksia pesiä niityllä.

Iltajuhlassa palkitaan yhdistyksen ansioituneita toimijoita, ja huomenna PLY isännöi BirdLife Suomen kevätkokousta Porissa. Kokoukseen osallistuu lintuyhdistysten edustajia eri puolilta Suomea.

 

LISÄTIETOJA

Porin Lintutieteellinen Yhdistys PLY ry on BirdLife Suomen jäsenyhdistys. Se toimii Satakunnan alueella, ja siihen kuului viime vuoden lopussa 482 jäsentä. Yhdistys on nykyisin keskittynyt havaintojenkeruuseen ja linnustonsuojeluun. Lisäksi se pitää yllä Säpin lintuasemaa, julkaisee Satakunnan Linnut -lehteä ja järjestää lintuiltoja Luontotalo Arkissa sekä muita tapahtumia ja retkiä.

www.satakunnanlinnut.fi

BirdLife Suomi ry on lintujen suojelu- ja harrastusjärjestö sekä maamme 30 lintuyhdistyksen noin 14 000 jäsenen ja 6 000 tukijan keskusjärjestö. BirdLife Suomi on osa BirdLife International -järjestöä, joka on maailman suurin ympäristöjärjestöjen verkosto.

www.birdlife.fi

 

valokuvaaja Markku Saiha, p. 0400 811 795

puheenjohtaja Heli Perttula, p. 050 433 9901, heli.k.perttula(at)gmail.com
Porin Lintutieteellinen Yhdistys PLY ry

toiminnanjohtaja Aki Arkiomaa, p. 010 406 6207, aki.arkiomaa(at)birdlife.fi
BirdLife Suomi ry