Lintumessuilla entistä enemmän ohjelmaa

Lintumessut 2018. Kuva: Teemu Lehtiniemi

Mediatiedote 20.8.2019

BirdLife Suomi järjestää lintumessut ensi lauantaina 24.8. Helsingin Viikissä. Lintuharrastustapahtumassa on lintuharrastusvälineiden esittelyä, opastettuja linturetkiä sekä entistäkin enemmän lintuaiheisia kuvaesityksiä ja muuta ohjelmaa. Esityksiä on kaikkiaan yli 20.

Ulkona olevalla ohjelmalavalla Paul Segersvärdin vieraiksi istahtavat muun muassa stand up -koomikko Iikka Kivi, apulaispormestari Anni Sinnemäki ja linnunpönttöasiantuntija Urpo Koponen. Saliesityksissä nähdään maailmankuulut lintukuvaajat Markus Varesvuo ja Jari Peltomäki, luonnonkuvaaja-kirjailija Mika Honkalinna, ”pöllövaari” Pertti Saurola ja monia muita.

Opastettuja kävelyretkiä järjestetään tunnin välein klo 11–15. Linturetkillä tutustutaan Viikin koetilan peltojen lintuihin asiantuntevan oppaan johdolla. Lapsille ja lapsiperheille on oma lintukävely, ja aamuvirkuille on tarjolla pitempi retki, jolle ilmoittaudutaan ennakkoon. Puuhatelttaan voivat suunnata lapset ja lapsenmieliset.

”Lintumessut järjestetään jo neljättä kertaa, ja nytkin paikalle odotetaan 2 000 linnuista kiinnostunutta vierasta”, kertoo toiminnanjohtaja Aki Arkiomaa BirdLife Suomesta.

Lintumessut järjestetään lauantaina klo 10–17 Viikissä osoitteessa Koetilantie 1. Tapahtuma-alueelle on vapaa pääsy.

 

LISÄTIETOJA

toiminnanjohtaja Aki Arkiomaa, p. 010 406 6207, aki.arkiomaa(at)birdlife.fi
BirdLife Suomi ry