Turkulainen Petri Vainio on vuoden retkikummi

Mediatiedote 17.11.2019

BirdLife Suomen vuoden retkikummiksi on valittu turkulainen Petri Vainio.

Turun Lintutieteellisen Yhdistyksen (TLY) retkikummina Vainio on runsaan kymmenen vuoden aikana ollut oppaana lähes 150 retkellä tai muussa tapahtumassa. Ruissalon suosittujen lintukävelyiden lisäksi hän on vetänyt muun muassa torniopastuksia ja erilaisia teemaretkiä, kuten pöllöjen ja yölaulajien kuunteluretkiä.

Retkioppaana Vainiota luonnehditaan sanavalmiiksi ja avuliaaksi. Erityistä kiitosta hän on saanut siitä, että on tarvittaessa opastanut myös toisella kotimaisella. Hän on toiminut pitkään myös partioliikkeessä ja vienyt siellä nuoria lintu- ja luontoretkille.

Vainiolla on ollut 2000-luvulla myös useita muita luottamustoimia TLY:ssä. Hän on ollut yhdistyksen hallituksen jäsenenä, toiminut Jurmon lintuaseman asemanhoitajana sekä vastannut vuoden lintu -hankkeista. Hän on kunnostautunut myös tekemällä lintulaskentoja kansainvälisesti tärkeillä lintualueilla Lapissa.

BirdLife Suomen jäsenyhdistyksissä toimii yhteensä noin 200 retkikummia. He ovat aktiivisia lintuharrastajia, jotka järjestävät linturetkiä yleisölle. Retkikummitoiminta tarjoaa aloittelijoille hyvän mahdollisuuden päästä sisälle lintuharrastuksen saloihin.

BirdLife Suomi on vuodesta 2005 lähtien valinnut vuoden retkikummin. Tämän vuoden palkinto julkistettiin tänään BirdLife Suomen edustajiston kokouksessa Hämeenlinnassa.

 

VALOKUVA Petri Vainiosta vapaasti julkaistavaksi uutisen yhteydessä, kuvaajan nimi (Katrina Grönholm) mainittava

LISÄTIETOJA

vuoden retkikummi Petri Vainio, p. 040 836 3413

järjestökoordinaattori Inka Plit, p. 010 406 6201, inka.plit(at)birdlife.fi
BirdLife Suomi ry