Pihojen taisto on leikkimielinen lintutapahtuma

Pihojen taisto. Kuva: Jan Södersved

Mediatiedote 8.4.2020

BirdLife Suomi järjestää toukokuussa kaikille lintuharrastajille ja linnuista kiinnostuneille tapahtuman, jossa ei poistuta kotoa. Lauantaina 9.5. perinteisen lintutornien välisen kisan sijasta järjestettävä tapahtuma on nimetty Tornien taiston hengessä Pihojen taistoksi.

Pihojen taiston tarkoituksena on tarjota mielekästä tekemistä tämän kevään poikkeusoloissa, viettää mukava lintupäivä ja huomata, mitä kaikkea voi löytää lähiluonnosta. Tapahtumassa tarkkaillaan lintuja omasta kotipihasta valitussa pisteessä aamuviiden ja klo 13 välillä ja lasketaan, kuinka monta lintulajia onnistuu sinä aikana näkemään tai kuulemaan.

Osallistua voi esimerkiksi kuistilta, kerrostalon pihalta, parvekkeelta tai vaikkapa ikkunasta tarkkailemalla. Koko kahdeksantuntista tapahtuma-aikaa ei tarvitse käyttää lintujen havainnointiin. Kyseessä ei ole kilpailu, vaikka harrastajat voivatkin leikkimielisesti kisailla keskenään lajimäärillä.

”Asuinpaikat ovat hyvin erilaisia, mutta moni tulee yllättymään siitä, kuinka monta eri lintulajia voi havaita kotipihastaan tai vaikkapa parvekkeeltaan”, uskoo BirdLife Suomen toiminnanjohtaja Aki Arkiomaa.

Pihojen taistoon voi osallistua kuka tahansa yksin tai muiden samassa taloudessa asuvien kanssa. Tapahtuma on maksuton, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Tulokset ilmoitetaan BirdLife Suomelle verkkolomakkeella heti tapahtuman päätyttyä.

Suomen lisäksi hyvän mielen pihakisa järjestetään samana päivänä myös Ruotsissa ja Tanskassa.

 

VALOKUVA vapaasti julkaistavaksi Pihojen taistosta uutisoitaessa
(kuva: Jan Södersved / BirdLife Suomi)

LISÄTIETOJA

tiedottaja Jan Södersved, p. 010 406 6202, jan.sodersved(at)birdlife.fi
BirdLife Suomi ry