Bongaa päivä pihalla!

Kirjosieppo. Kuva: Micha Fager

Mediatiedote 12.5.2021

BirdLife Suomi järjestää ensi sunnuntaina kaikille linnuista kiinnostuneille tapahtuman, jossa tarkkaillaan lintuja kotipiirissä. Bongaa päivä pihalla -tapahtuman tarkoituksena on viettää mukava lintupäivä ja löytää lintuja lähiluonnosta. Samalla lasketaan, kuinka monta lintulajia onnistuu näkemään tai kuulemaan omasta pihasta puolen vuorokauden aikana.

Tapahtumaan voi osallistua kuka tahansa yksin, perheen tai vaikka naapureiden kanssa. Havainnointialue voi ulottua kotiovelta 100 metrin päähän, ja havainnoida saa milloin tahansa klo 5 ja 17 välillä. Koko tapahtuma-aikaa ei tarvitse käyttää havainnointiin, vaan jokainen voi osallistua itselleen sopivimmalla tavalla – vaikka satunnaisella havainnoinnilla pihatöiden lomassa.

Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, eikä kyseessä ole kilpailu, vaikka harrastajat voivat leikkimielisesti kisailla keskenään lajimäärillä.

Havaitut lajit ilmoitetaan verkkolomakkeella viimeistään maanantaina. BirdLife Suomen verkkosivuilla voi seurata päivittyvää tulossivua.

 

LISÄTIETOJA

tiedottaja Jan Södersved, p. 010 406 6202, jan.sodersved(at)birdlife.fi
BirdLife Suomi ry