BirdLifen kultainen ansiomerkki Ilmari Häkkiselle

Ilmari Häkkinen. Kuva: Juhani Koivu

Mediatiedote 31.10.2021

BirdLife Suomi on myöntänyt kultaisen ansiomerkin hämeenlinnalaiselle Ilmari Häkkiselle pitkästä ja monipuolisesta lintujen ja lintuharrastuksen hyväksi tehdystä työstä. Ansiomerkki luovutettiin eilen BirdLife Kanta-Hämeen 50-vuotisjuhlassa Hämeenlinnassa.

Häkkinen on harrastanut lintuja aktiivisesti jo 1960-luvulla. Hän on rengastanut lintuja vuodesta 1964 ja oli jo seuraavana vuonna mukana perustamassa Siikajoelle Tauvon lintuaseman. Vuonna 1970 hän oli mukana perustamassa Tampereen Lintutieteellistä Yhdistystä, josta myöhemmin tuli Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys.

1970-luvulla Häkkinen osallistui useisiin tutkimushankkeisiin Turun yliopiston eläintieteen assistenttina. Myöhemmin hän on ollut yli 30 vuotta metsien monikäytön lehtorina Evon opistolla. Siellä hän on tehnyt lukuisia linnustoselvityksiä sekä tuonut oppilailleen esille lintuharrastuksen tärkeän roolin osana metsiemme monikäyttöä.

Sääkset ovat olleet erityisen lähellä Häkkisen sydäntä. 1960–1970-lukujen vaihteessa hän käynnisti Pirkanmaalla sääksen tekopesähankkeen, jota on täydennetty vuodesta 2010. Kanta-Hämeen tekopesäohjelmaan ja sääksen seurantatutkimukseen hän on osallistunut 1970-luvun alusta lähtien.

Valtakunnallisen Sääksisäätiön hallituksen puheenjohtajana Häkkinen on ollut vuodesta 2008. Puheenjohtajakaudellaan hän on edistänyt useita sääksen suojelutyöhön tähtääviä hankkeita. Hän on muun muassa kehittänyt Kangasalla sijaitsevan Pohtiolammen sääksikeskuksen toimintaa, johtanut sääksien satelliittiseurantaan perustuvaa tutkimushanketta sekä vastannut säätiön suosituista nettikamerapalveluista.

BirdLife Suomen kultainen ansiomerkki voidaan antaa valtakunnallisesti tai kansainvälisesti poikkeuksellisen menestyksellisestä sekä hyvin pitkäaikaisesta, yli 25 vuotta jatkuneesta toiminnasta lintuharrastuksen, -tutkimuksen tai -suojelun edistämiseksi.

Samassa tilaisuudessa luovutettiin BirdLife Suomen hopeinen ansiomerkki Matti Aaltoselle, Jouko Astorille, Kalevi Eklöfille, Markku Hyväriselle, Harri Koskiselle, Ari Lehtiselle ja Pekka Poutulle.

 

VALOKUVA Ilmari Häkkisestä vapaasti julkaistavaksi uutisen yhteydessä, kuvaajan nimi (Juhani Koivu) mainittava

LISÄTIETOJA

Ilmari Häkkinen, p. 0400 907 310, ilmari.hakkinen(at)pp.inet.fi

puheenjohtaja Juhani Kairamo, p. 050 336 3747, juhani.kairamo(at)birdlife.fi
BirdLife Kanta-Häme