Turkulainen Sebastian Andrejeff on vuoden nuori lintuharrastaja

Sebastian Andrejeff, kuva: Tomi Muukkonen / www.lintukuvaaja.kuvat.fi

Mediatiedote 20.11.2016

BirdLife Suomi on valinnut turkulaisen Sebastian Andrejeffin vuoden 2016 nuoreksi lintuharrastajaksi.

20-vuotias Sebastian ”Sepi” Andrejeff innostui toden teolla linnuista vasta kolme vuotta sitten, jolloin hän liittyi Turun Lintutieteelliseen Yhdistykseen (TLY) ja alkoi retkeillä aktiivisesti. Sen jälkeen hän on kehittynyt nopeasti lintujentuntijana.

Andrejeff on tehnyt erilaisia lintulaskentoja ja -kartoituksia ja on muun muassa perustanut oman talvilintulaskentareitin Turkuun. Hän on toiminut rengastusharjoittelijana ja on ehtinyt viettää lintuasemilla jo useita kuukausia. Paraisten Jurmosta onkin tullut yksi hänen suosikkiretkikohteistaan muiden lintuasemasaarten ohella.

Andrejeff  on osallistunut TLY:n vuosikatsausten kirjoittamiseen. Viime vuoden keväästä lähtien hän on myös vetänyt yhdistyksen nuorisojaostoa. Tämän vuoden alusta hänet valittiin lisäksi Bongariliiton sihteeriksi.

BirdLife Suomi on vuodesta 2000 lähtien valinnut vuoden nuoren lintuharrastajan. Palkinnolla halutaan kannustaa nuoria aktiiviseen lintuharrastus- ja järjestötoimintaan. Tämän vuoden palkinto julkistettiin eilen Bongariliiton syyskokouksessa Helsingissä.

 

KUVA vapaasti julkaistavaksi uutisen yhteydessä, kuvaaja ja kuvalähde (Tomi Muukkonen / www.lintukuvaaja.kuvat.fi) mainittava

LISÄTIETOJA
vuoden nuori lintuharrastaja Sebastian Andrejeff, p. 044 096 8080

järjestökoordinaattori Inka Plit, p. 050 575 5081
BirdLife Suomi ry