Lintulive

Kameran live-kuva seuraa tänä keväänä Lohjan Hyvelänjärvellä lepäileviä ja ruokailevia lintuja. Hyvelänjärvi ei ole varsinainen järvi, vaan 1850-luvulla kuivatun järven paikalla oleva keväisin tulviva peltoalue. Keväisin se on tärkeä levähdysalue muuttaville vesilinnuille ja kahlaajille.

Laulujoutsenet, hanhet ja ensimmäiset vesilinnut saapuvat alueelle heti jäiden lähdettyä. Parhaimmillaan paikalle kerääntyy satoja tai tuhansia metsä- ja tundrahanhia, myöhemmin keväällä myös valkoposkihanhia. Vesilinnuista tavi ja sinisorsa ovat runsaimpia, mutta muitakin puolisukeltajasorsia näkee paikalla. Kun vesilintumuutto toukokuussa hiipuu, tilalle tulevat kahlaajat, joista runsaimpia ovat lirot ja suokukot. Kuinka monta lajia sinä onnistut havaitsemaan?

Kamera kääntyy automaattisesti ja näyttää tulva-aluetta eri puolilta. Yöllä kamera ei liiku ja kuva on mustavalkoinen. Äänet saat päälle klikkaamalla ruudun alaosassa olevaa kaiutinkuvaketta. Oikealla (mobiilissa sivun alareunassa) olevaan kommentointikenttään voit kirjata tulvajärven mielenkiintoisempia havaintoja.

Tue BirdLifen lintukameroita.

 

Videotallenteita Hyvelänjärveltä: