Nuorten ekolinturalli 1.1.2022

Kuva: Olli Keskikallio

Osallistu valtakunnalliseen nuorten ekolinturalliin lauantaina 1.1.

Mistä on kyse?

Linturallissa pyritään havaitsemaan mahdollisimman monta lintulajia annetun kisa-ajan kuluessa. Kisan päätyttyä pidetään purkutilaisuus, jossa osallistujien havaitsemat lajit käydään läpi.

Kenelle?

Kaikille alle 29-vuotiaille lintuharrastajille ja harrastuksesta kiinnostuneille. Tärkeintä ei ole voitto vaan hauska retkipäivä.

Missä?

Siellä missä sinäkin. Voit osallistua siellä, missä olet kisapäivänä.

Milloin?

Lauantaina 1.1.2022: linturalli haluamasi ajan klo 8 ja 16 välisenä aikana, ja yhteinen purkutilaisuus verkossa noin klo 17 alkaen (purun aikataulu tarkentuu).

Miten?

Kyseessä on ekoralli, joten rallin aikana saa liikkua vain lihasvoimin. Moottorikäyttöisiä ajoneuvoja ei saa käyttää. Saat kuitenkin siirtyä valitsemallesi aloituspaikalle ja sieltä takaisin miten haluat. Tarkemmin alla rallisäännöissä.

Rallisäännöt

 1. Kisa-aika on lauantaina 1.1. klo 8–16. Koko aikaa ei tarvitse käyttää.
 2. Voit osallistua yksin tai korkeintaan 4 henkilön joukkueena. Kaikkien osallistujien on oltava alle 29-vuotiaita, mutta alle 13-vuotias saa ottaa joukkueeseen avuksi esimerkiksi oman vanhempansa.
 3. Kilpailun aikana saa liikkua vain lihasvoimin, esimerkiksi kävellen, pyöräillen, meloen tai hiihtäen. Moottorikäyttöiset ajoneuvot, kuten auto, linja-auto, moottorivene tai sähköpotkulauta eivät ole sallittuja.
  • Huom. Yleisön pyynnöstä mukana on myös epävirallinen rinnakkainen sarja, jossa moottoriajoneuvojen käyttö on sallittua. Ilmoita purkutilaisuudessa, kumpaan sarjaan osallistuit.
 4. Voit aloittaa rallin sieltä missä olet, tai voit siirtyä johonkin toiseen aloituspaikkaan. Siirtymiseen aloituspaikkaan ja sieltä takaisin saa käyttää moottoriajoneuvoa. Ralliaikasi alkaa, kun olet valitsemassasi aloituspaikassa. Rallin lopuksi pitää palata lihasvoimin takaisin aloituspaikkaan, mutta siihen ei tarvitse käyttää kisa-aikaa. Rallin aikana ei saa vaihtaa paikkaa moottoriajoneuvolla.
 5. Jokaisesta havaitusta lintulajista saa yhden pisteen eli pinnan. Sekä näkö- että kuulohavainnot lasketaan. Pinnan saa normaaleiden käytäntöjen mukaisesti myös tarkemmin määrittämättä jääneistä ryhmistä: esimerkiksi “käpylintulaji” on yksi piste, ellei muita tarkemmin määritettyjä käpylintuja ole havaittu.
 6. Yli puolen joukkueen jäsenistä pitää havaita sama lintuyksilö, jotta sen voi laskea pinnaksi. (2–3 hlö joukkueesta 2 hlö, 4 hlö joukkueesta 3 hlö.)
 7. Tiiran, Lintutiedotuksen ja muiden vastaavien palveluiden käyttö on sallittu, pois lukien salatut havainnot. Pillien, nauhureiden, äänitteiden ja muiden välineiden käyttö lintujen houkuttelemiseen on kiellettyä, mutta viheltely ja puhaltelu on sallittua. Valaisinten käyttö lintujen etsimiseen on kiellettyä.
 8. Kilpailun aikana on noudatettava viranomaisten koronaohjeita ja -suosituksia sekä Havainnoi huomaavaisesti -ohjetta (erityisesti talvehtivat kuningaskalastajat, kurpat ja pöllöt).

Näin osallistut:

 1. Ilmoittaudu viimeistään perjantaina 31.12. klo 18 sähköpostilla osoitteeseen eetu.paljakka@gmail.com. Kerro nimesi, ikäsi, paikkakuntasi ja mahdolliset joukkueesi jäsenet.
 2. Pidä hauskaa rallissa!
 3. Osallistu purkutilaisuuteen Google Meet -palvelussa. Saat osallistumislinkin ja tarkemmat ohjeet sähköpostiisi. Tutustu tarvittaessa etukäteen Google Meetin käyttöohjeisiin täällä.

Kaikkien ralliin ja purkutilaisuuteen osallistuneiden kesken arvotaan lahjakortti Lintuvarusteeseen!

Kysyttävää? Lähetä sähköpostia: eetu.paljakka@gmail.com

Katso myös BirdLifen nuortenryhmät ja lintuharrastusvinkit nuorille: www.birdlife.fi/nuoret