Nuorten ekolinturalli 18.4

Polkupyörä ja kaukoputken jalusta aamusumuisen pellon laidassa. (Kuva: Eetu Paljakka)

Osallistu valtakunnalliseen nuorten ekolinturalliin sunnuntaina 18.4.

Mistä on kyse?

Linturallissa pyritään havaitsemaan mahdollisimman monta lintulajia annetun kisa-ajan kuluessa. Kisan päätyttyä pidetään purkutilaisuus, jossa osallistujien havaitsemat lajit käydään läpi.

Kenelle?

Kaikille alle 29-vuotiaille lintuharrastajille ja harrastuksesta kiinnostuneille. Tärkeintä ei ole voitto vaan hauska retkipäivä.

Missä?

Siellä missä sinäkin. Voit osallistua siellä, missä olet kisapäivänä.

Milloin?

Sunnuntaina 18.4.: linturalli haluamasi ajan klo 5 ja 17 välisenä aikana, ja yhteinen purkutilaisuus verkossa klo 19 alkaen.

Miten?

Kyseessä on ekoralli, joten rallin aikana saa liikkua vain lihasvoimin. Moottorikäyttöisiä ajoneuvoja ei saa käyttää. Saat kuitenkin siirtyä valitsemallesi aloituspaikalle ja sieltä takaisin miten haluat. Tarkemmin alla rallisäännöissä.

Rallisäännöt

 1. Kisa-aika on sunnuntaina 18.4. klo 5–17. Koko aikaa ei tarvitse käyttää.
 2. Voit osallistua yksin tai korkeintaan 4 henkilön joukkueena. Joukkueen jäsenten on oltava samasta taloudesta, jos alueen epidemiatilanne on huono (kiihtymis- tai leviämisvaihe). Kaikkien osallistujien on oltava alle 29-vuotiaita, mutta alle 13-vuotias saa ottaa joukkueeseen avuksi esimerkiksi oman vanhempansa.
 3. Kilpailun aikana saa liikkua vain lihasvoimin, esimerkiksi kävellen, pyöräillen, meloen tai hiihtäen. Moottorikäyttöiset ajoneuvot, kuten auto, linja-auto, moottorivene tai sähköpotkulauta eivät ole sallittuja.
 4. Voit aloittaa rallin sieltä missä olet, tai voit siirtyä johonkin toiseen aloituspaikkaan. Siirtymiseen aloituspaikkaan ja sieltä takaisin saa käyttää moottoriajoneuvoa. Ralliaikasi alkaa, kun olet valitsemassasi aloituspaikassa. Rallin lopuksi pitää palata lihasvoimin takaisin aloituspaikkaan, mutta siihen ei tarvitse käyttää kisa-aikaa. Rallin aikana ei saa vaihtaa paikkaa moottoriajoneuvolla.
 5. Jokaisesta havaitusta lintulajista saa yhden pisteen eli pinnan. Sekä näkö- että kuulohavainnot lasketaan. Pinnan saa normaaleiden käytäntöjen mukaisesti myös tarkemmin määrittämättä jääneistä ryhmistä: esimerkiksi “käpylintulaji” on yksi piste, ellei muita tarkemmin määritettyjä käpylintuja ole havaittu.
 6. Yli puolen joukkueen jäsenistä pitää havaita sama lintuyksilö, jotta sen voi laskea pinnaksi. (2–3 hlö joukkueesta 2 hlö, 4 hlö joukkueesta 3 hlö.)
 7. Tiiran, Lintutiedotuksen ja muiden vastaavien palveluiden käyttö on sallittu, pois lukien salatut havainnot. Pillien, nauhureiden, äänitteiden ja muiden välineiden käyttö lintujen houkuttelemiseen on kiellettyä, mutta viheltely ja puhaltelu on sallittua. Valaisinten käyttö lintujen etsimiseen on kiellettyä.
 8. Kilpailun aikana on noudatettava viranomaisten koronaohjeita ja -suosituksia sekä Havainnoi huomaavaisesti -ohjetta. Tutustu myös BirdLifen koronasuosituksiin.

Näin osallistut:

 1. Ilmoittaudu viimeistään lauantaina 17.4. klo 18 sähköpostilla osoitteeseen eetu.paljakkagmail.com. Kerro nimesi, ikäsi ja paikkakuntasi.
 2. Pidä hauskaa rallissa!
 3. Osallistu purkutilaisuuteen sunnuntaina klo 19 Google Meet -palvelussa. Saat osallistumislinkin ja tarkemmat ohjeet sähköpostiisi. Tutustu tarvittaessa etukäteen Google Meetin käyttöohjeisiin täällä.

Kaikkien ralliin ja purkutilaisuuteen osallistuneiden kesken arvotaan lahjakortti Lintuvarusteeseen!

Kysyttävää? Lähetä sähköpostia: inka.plitbirdlife.fi

Katso myös BirdLifen nuortenryhmät: www.birdlife.fi/nuoret