Tornien taisto

Tornien taisto Siuntion Tjusträskillä. Kuva: Jan Södersved

Kevään suuri lintutornitapahtuma

Tornien taisto on BirdLife Suomen järjestämä leikkimielinen kilpailu, jossa lintutornista pyritään havaitsemaan mahdollisimman monta lintulajia kahdeksassa tunnissa. Samalla tehdään lintuharrastusta tunnetuksi ja osallistumismaksuilla kerätään varoja linnustonsuojeluun. Tornien taisto järjestetään vuosittain toukokuun alussa, ja siihen voi osallistua kuka tahansa. Tänä vuonna tapahtuma järjestettiin 4.5. ja sillä kunnioitetatiin Lasse J. Laineen muistoa. Hän keksi ja ideoi aikanaan Tornien taiston, joka käytiin ensimmäisen kerran Eläinmaailma-lehden järjestämänä keväällä 1994. BirdLifen harteilla tapahtuma on ollut vuodesta 2000. Seuraavan kerran torneissa kisataan 3.5.2025.

 

Kerää joukkue ja osallistu

Tornien taistoon voi osallistua 3–8 hengen joukkueena missä tahansa Suomen liki 600 lintutornissa tai muussa tornissa. Hyväksyttyjä torneja ovat muun muassa kiinteät lintutornit, näkötornit ja vesitornit. Asuinrakennuksen katto ei käy.

Osallistumismaksuista (10 e / joukkueen jäsen) kertyneet varat käytetään vuoden linnun, uhanalaisen selkälokin satelliittiseurantaan. Kaikkien osallistuneiden joukkueiden kesken arvotut lahjakortit BirdLife Suomen Lintuvarusteeseen menivät Keminmaan Kallinkankaalla kisailleelle joukkueelle Xenus Kallinkangas. Kiitos kaikille mukana olleille.

 

Lisää Tornien taistosta